Fudbal Fudbal/Vesti

Pankov: Zvezda ima DNK pobednika

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda ima svoj cilj i biće najbolja kad bude najpotrebnije, tvrdi naš štoper Radovan Pankov, koji je protiv Arke na neki način uticao na izjednalujuči pogodak.

Za Zvezdu ne važi ona poslovica „da rezultati nisu bitni na pripremama“, osvrnuo se Pankov na prvi pripremni meč protiv Arke koji je dobijen 3:2.

– Za nas su rezultati uvek bitni. Tako se stvara pobednički metalitet. Realno, Zvezda je klub koja ima DNK pobednika. Protivnik je svestan protiv kakve veličine igra. Nismo mi bilo ko! Poljacima za desetak dana počinje šampionat pa je utakmica po intenzitetu bila takmičarskog karaktera. Nama su bile teške noge jer nije prošlo ni 24 sata od prethodnog najjačeg treninga u ovom ciklusu, dok je njima duel sa nama bio neka vrste „generalke“ pred nastavak sezone – kaže Radovan.

Osetili su naši igrači i atipičan turski kriterijum suđenja gde se dozvoljava grublja igra.

– Sudijski kriterijum je ovde čudan, tako verovatno sude i u turskom šampionatu. Čujemo da se mnogo trenera žali na te njihove kriterijume a to smo i sami videli. Moramo i mi da razumemo protivnike, jer igrači koji dođu na pripreme su željni dokazivanja i hoće da se nametnu svojim šefovima struke i od toga dolazi ta nervoza i agresvnost na terenu. Ako je već tako, mi odgovaramo istom merom.

Naš klub je i na klupi dobio pobednika, ističe Pankov i biranim rečima govori o šefu struke Dejanu Stankoviću.

– Oduševljen sam njime, njegovim stručnim štabom i zahtevima. Uneo je mnogo pozitivnih novina. Nema šta, vidi se da je ozbiljan čovek, pravi dasa, a bio je vrhunski fudbaler, jedan od retkih koji je dugo igrao na visokom nivou i za klub i za našu reprezentaciju. Prija nam rad sa njim i posebno priča. Razgovara sa svima, od najstarijih do najmlađih. Svima posvećuje posebnu pažnu.

Već sutra naš tim očekuje novi kontrolni meč sa Vardarom.

– Ovi su pripreme, akcenat je u ovom času više da se istrčimo, da budemo na toj nekoj optimali što se tiče trke zato su i igrali protiv Arke dve postave po 45 minuta. Imamo mi svoj cilj i znamo kad treba da budemo najbolji, tada ćemo i biti – uverava Pankov dodajući da su uslovi za rad i odmor fantastični u hotelskom kompleksu „Regnum“.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama