Hokej Hokej/Najava utakmica

Večiti derbi U16, U14 dočekuje NS Stars

Napokon večiti derbi!

Nakon što su u prvom kolu Zvezdine selekcije kažnjene, zbog neodigravanja utakmica protiv Partizana, službenim rezultatom, ove subote će napokon biti odigran prvi večiti derbi i to za selekcije do 16 godina. Ovaj meč, koji će biti odigran u ledenoj hali Pingvin na Novom Beogradu od 10 časova, imaće posebnu draž jer će se naša Zvezda nameriti na ekipu koja igra Karpatsku ligu i koju su u medijima dosta uzdizali. Ali vereme je da se vidi ko je bolji i da li će, u slučaju Zvezdine pobede, neko od tih istih medija napisati koju reč.

Mi smo ovom prilikom zamolili trenera Zvezdine selekcije U16, Srđana Ristića, da za naš sajt prokomentariše ovu utakmicu i evo šta je rekao:

“Iako Partizan igra tu turnirsku ligu, mislim da smo ipak mi favoriti za pobedu. Ovo nam je prva međusobna utakmica ove sezone tako da ćemo nakon nje tačno videti gde smo i koliko smo uspeli da uradimo od početka sezone. nadam se da ćemo uspeti da izvučemo svoj maksimum, a ako se to desi pobeda ne bi trebala da dolazi u pitanje.”

Obzirom da je Riletu ovo prva sezona kao trenera (ujedno još uvek igra za seniore po potrebi) zamolili smo ga da nam kaže kako se snalazi u trenerskim vodama.

“Snalazimo se u okvirima uslova koje imamo. Dobro, pokušavam da izvučem najviše što mogu iz datog broja termina i utakmica, a ako to uspem biću zadovoljan”.

Opšte je poznato da je stanje u srpskom hokeju veoma teško, pa smo zamolili Ristića da nam kaže da li mlađe selekcije imaju perspektivu s obzirom na to stanje.

“Mislim da najmlađe selekcije imaju perspektivu da u budućnosti igraju domaće prvenstvo koje će imati potreban broj ekipa i kvalitet, dok za sadašnje ekipe pionira i kadeta nam preostaje da budemo istrajni i uporni ne bi li uspeli da održimo hokej na nekom pristojnom nivou. Ali stvari se menjaju brzo, tako da se nadam da mogu da se promene bar za malo na bolje”.

Za kraj je usledilo neizbežno pitanje i o seniorima, pošto Rile po potrebi uskoči u četu Jovice Rusa, da pripomogne. Interesovalo nas je kako on vidi Zvezdu i da li seniori mogu da odbrane duplu krunu iz prošle sezone (IHL i domaće prvenstvo).

“Seniorski tim ima znatno mlađu i neiskusniju ekipu nego prošle godine, kada smo završili prvi. Biće pravi izazov, a mogu da kažem i podvig, ako uspemo da odbranimo titulu i ove sezone. Mnogo je izjednačenih ekipa što daje posebnu draž ovom takmičenju, ali ipak mislim da, ako mi uspemo da iz svakog od nas izvučemo 100%, velika je šansa za titulu“.

Što se tiče selekcije do 14 godina, ona će odigrati još jedan ovosezonski meč protiv NS Starsa. U prethodna dva susreta crveno-beli su slavili sa 10:2 i 4:2, pa se očekuje i treća pobeda. Ovaj susret igra se u nedelju, u ledenoj hali Pionir, od 15:50 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama