Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Zvezda savladala Proleter

Crvena zvezda - Proleter

Crveno-beli rukometaši savladali zrenjaninski Proleter u „Šumicama“ 29:27 (18:12) i vezali drugu pobedu u nizu.

Jedan od derbi mečeva 11.kola ARKUS lige je opravdao očekivanja. Iako se činilo da će crveno-beli ranije završiti susret, kada to biva u derbijima, nije ispalo kako se očekivalo, pa je pobednik odlučen u neizvesnoj završnici.

Pobeda u Kikindi je uticala na samopouzdanje ekipe Radana Rovčanina, Zvezda je u prvom poluvremenu delovala poletno, igrala dopadljivo, srčano, pogađala i sa krila, i sa 9 metara, čak i u trenucima sa dva igrača manje, pa je na odmor otišla sa šest golova prednosti, a moglo je da bude i ubedljivije – 18:12.

U drugom poluvremenu su gosti predvođeni asovima Momirom Rnićem i Urošem Elezovićem zaigrali zaigrali čvršće i odlučnije. Zvezda nije iskoristila dva sedmerca i jednu dobru priliku u periodu kada je imala +4, pa je propala prilika da se crveno-beli potpuno rezultatski odlepe i prelome meč već u 45.minutu (24:18). U svom stilu su pogađali Rnić i Elezović i doveli svoj tim u 54.minutu na gol zaostatka, uz pomoć strelca Ilijina, (25:24). Odgovornost je preuzeo igrač utakmice Ivan Horvat, postigao dva bitna gola kada se lomio rezultat, Dimitrije Jelić je u nekoliko navrata zaustavio goste. Upravo je Zvezdin golman u finišu, nakon jedne sporne situacije, zaustavio udarac Rnića, a Erić i Todorović potvrdili četvrtu pobedu, 29:27.

Najefikasniji je bipo kapiten Ivan Rajičević sa 6 golova, 5 je postigao Miljan Erić, a po četiri puta su pogađali Nikola Lazić i Bojan Todorović.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Novi Pazar u „Šumicama“, na startu drugog dela šampionata.

11.kolo, ARKUS liga

Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 170: Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan). Isključenja: Crvena zvezda 12, Proleter 6 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 5(3), Proleter 4(3).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Jovanović, Horvat 3, M.Lazić, Andrejević 2, Šaponjić 2, Majes, Rajičević 6(3), N.Lazić 4, Jelić, Tufegdžić, Utvić 4, Erić 5, Božović, Todorović 3. Trener: Radan Rovčanin

PROLETER: Šaru, Pešić, Elezović 4, Ilijin 4, Todorov, M.Gaćinović, Toškov, A.Gaćinović 2, Rnić 8, Terzić 3, Krivošija, Mirić 4, Kanižaj 1, Radović 1, Karlaš, Knežević. Trener: Goran Pekez

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama