Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Nišu

Crvena zvezda je pobedila Radnički u Nišu u okviru derbija 17. Kola Linglong Superlige Srbije 2:0 (1:0), učvrstila lidersku poziciju i vrlo dobrim izdanjem napravila dobru uvertiru za meč petog kola Lige šampiona u utorak protiv Bajerna na stadionu „Rajko Mitić“.

 

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: Čair.

Gledalaca: oko 4.000.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Strelci: Ben u 40. i Vukanović u 77. minutu.

Radnički Niš: N. Petrović, Todorovski, Stevanović, Ostojić, S. Đorđević, Noma (od 81. F. Knežević), Čumić, Sulaka, Pantelić, Haskić, S. Mihajlović (od 74. Bondarenko).

Rezerve: M. Knežević, F. Knežević, Bondarenko, Miloradović, Đilas, Aleksa Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Vulić, Kanjas (od 76. Ivanić), Ben, Marin (od 88. Nikolić), Vukanović (od 78. Simić), Tomane.

Rezerve: Popović, Pankov, Babić, Nikolić, Ivanić, Simić, Jevtović.

Žuti kartoni: Milunović (Crvena zvezda), Ostojić, Pantelić, Đorđević (Radnički N).

Crveni karton: Ostojić (Radnički N) u 70. minutu.

Crvena zvezda je od starta meča jasno stavila do znanja da je stigla na Čair po bodove, presingom je držala i kontrolu igre ali i osudila domaćina samo na defanzivu. Mogao je Aleksa Vukanović već posle 55 sekundi da promeni rezultat, međutim, šutirao je glavom preko prečke. Pokazali su tri minuta kasnije naši fudbaleri novu kombinaciju izvođenja prekida, ali Marinov idealni pas Miloš Vulić sa 16 metara nije zahvatio kako  želi pa je lopta otišla visoko preko gola. Slobodan udarac Marka Marina izblokirao je živi zid, a udarac Bena sa 20 metara iz prekida u 14. minutu krajnjim naporom zaustavio je golman Nišlija Petrović.

Nametnuo je naš tim ritam igre koji je Radnički teško pratio u prvih pola sata i tek je povremeno uspevao da pređe na polovinu Zvezde ali bez opasnosti po gol Milana Borjana. Trener Vladan Milojević sigurno je mogao da bude zadovoljan igrom, ali opet veći broj izglednih akcija nije imao dobar završni pas. Čekao je Radnički priliku iz kontre i do prvog udarca ka golu našeg tima došli su u 31. minutu. Udarac Čumića sa 16 metara zaustavio je Borjan. I kad se činilo da je Radnički uspostavio ravnotežu, Zvezda je došla do prednosti. Milan Rodić i En Fardu Ben su bili glavni akteri u tom 40. minutu. Prvo je Ben asistirao Rodiću koji se odlično ubacio u prazan prostor, ali je njegov udarac bio izblokiran u korner. Posle udarca sa ugla, lopta se odbila u polje, Kanjas je pronašao Milunovića na desnoj strani šesnaresterca. Naš štoper je centrirao na suprotnu stranu, Rodić sjajno prebacio odbranu Nišlija a Ben bio brži od svih i ugurao loptu u mrežu. Bio je to sedmi pogodak ofanzivca iz Komora pa je sada najefikasniji igrač našeg tima u Superligi.

Vođstvo našeg tima nateralo je domaćina da ofanzivnije krene u nastavku što je s druge strane ostavljalo više prostora da se ugrozi rival iz kontranapada. Posle šanse Čumića u 48. minutu, kad je veoma pouzdani štoper Milunović uspeo da ga sustigne i izblokira, priliku da uveća prednost propustio je Ben dva minuta kasnije. Milunović je na levoj strani pronašao Marina, naš kapiten je tražeći poziciju za udarac uočio usamljenog Bena a strelac gola je slabo šutirao sa 12 metara. Mnogo agresivniji bili su igrači Radničkog u nastavku, bilo je i mnogo više dugih lopti na dvojicu napadača Mihajlovića i Haskića, međutim odbrana našeg tima bila je neprobojna. Pokušao je Miloš  Vulić u 60. Minutu iz slobodnog udarca da još jednom obraduje oko 2.000 Delija koji su zdušno bodrili ekipu u Nišu ali je Petrović odbranio njegov slobodnjak sa 20 metara. Naši igrači su ponovo uspostavili potpunu kontrolu meča, Hoze Kanjas je dobro uposlio Tomanea, koji je dobio šansu u Nišu i odmenio Ričmonda Boaćija, ali je Portugalac za malo bio sporiji od golmana Petrovića koji je uklizao i odneo loptu. Golman Nišlija uspeo je da odbrani pokušaj Tomanea u 68. minutu, a dva minuta kasnije Marin je majstorski uposlio Gobeljića koji je bio sam na visini penala ali je slabo prihvatio loptu pa je lepa prilika ostala neiskorišćena.

Radnički je bio većim delom drugog poluvnopravan rival ali je u 70. minutu ostao sa desetoricom jer je Ivan Ostojić zbog faula nad Benom dobio drugi žuti karton. Naš tim je brzo iskoristio igrača više i iz akcije u tri poteza servirao šah-mat. Dugu loptu je Tomane glavom prebacio Vukanoviću u prazan prostor, a naš krilni napadač je stavio pečat na novu pobedu lakom realizacijom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama