Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezdi zabranjen ulazak na Kosovo. Utakmica sutra od 15 časova

Zvezdi zabranjen ulazak na Kosovo

Fudbaleri Crvene zvezde danas su trebali da odigraju svoj meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv ekipe Trepče, u Kosovskoj Mitrovici, ali je Zvezdinim igračima i rukovodstvu ulazak na Kosovo i Metohiju onemogućen.

Povodom ovih događaja, generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, je rekao:

– Došli smo da odigramo utakmicu, da igramo fudbal i da se bavimo sportom, međutim to nam je zabranjeno. I pored preporuke FIFE da se utakmica između Trepče i Crvene zvezde odigra u Kosovskoj Mitrovici, institucije sa Kosova su se oglušile o taj savet. Kad smo prišli graničnom prelazu, došla je kosovska policija i rekli su da nam je zabranjeno da uđemo na teritoriju Kosova. Na moje pitanje zbog čega, rekli su da je to odluka vlade Kosova i nisu nam dali dodatno objašnjenje. Hteli smo da budemo sportisti, da napravimo praznik fudbala za naš narod u južnoj srpskoj pokrajini, međutim, to nam je onemogućeno. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za sportski događaj. Verovatno će se utakmica odigrati sutra, videćemo gde tačno.

– Kosovske institucije su pokazale da je sve ono što oni rade farsa i da je njihovo pozivanje na razdvajanje sporta i politike, na osnovu čega su tražili učlanjenje u FIFU i UEFU, samo laž. Dolazile su razne informacije, ali naše je bilo da dođemo i odigramo utakmicu. Dobili smo dopis od FIFE gde su oni preporučili Fudbalskom savezu Kosova da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici. Ništa mi nismo tražili drugačije od uobičajnog, jer Trepča svoje utakmice igra u Kosovskoj Mitrovici i ne postoji razlog zbog čega se današnja utakmica nije odigrala tamo. Dobili smo podršku FIFE i sve ono što smo mogli da čujemo prethodnih dana u kosovskim medijima je laž. Pričali su da hoćemo da dođemo ovde mimo odluka FIFE i UEFE, što nije tačno, zato smo objavili dokument koji smo dobili od najviše svetske organizacije.

Zbog cele ove farse dogovoreno je da se meč između Trepče i Crvene zvezde odigra sutra u Staroj Pazovi sa početkom od 15 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama