Фудбал Фудбал/Вести

Звезди забрањен улазак на Косово. Утакмица сутра од 15 часова

Звезди забрањен улазак на Косово

Фудбалери Црвене звезде данас су требали да одиграју свој меч шеснаестине финала Купа Србије против екипе Трепче, у Косовској Митровици, али је Звездиним играчима и руководству улазак на Косово и Метохију онемогућен.

Поводом ових догађаја, генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, је рекао:

– Дошли смо да одиграмо утакмицу, да играмо фудбал и да се бавимо спортом, међутим то нам је забрањено. И поред препоруке ФИФЕ да се утакмица између Трепче и Црвене звезде одигра у Косовској Митровици, институције са Косова су се оглушиле о тај савет. Кад смо пришли граничном прелазу, дошла је косовска полиција и рекли су да нам је забрањено да уђемо на територију Косова. На моје питање због чега, рекли су да је то одлука владе Косова и нису нам дали додатно објашњење. Хтели смо да будемо спортисти, да направимо празник фудбала за наш народ у јужној српској покрајини, међутим, то нам је онемогућено. Жао ми је што је народ остао ускраћен за спортски догађај. Вероватно ће се утакмица одиграти сутра, видећемо где тачно.

– Косовске институције су показале да је све оно што они раде фарса и да је њихово позивање на раздвајање спорта и политике, на основу чега су тражили учлањење у ФИФУ и УЕФУ, само лаж. Долазиле су разне информације, али наше је било да дођемо и одиграмо утакмицу. Добили смо допис од ФИФЕ где су они препоручили Фудбалском савезу Косова да се утакмица одигра у Косовској Митровици. Ништа ми нисмо тражили другачије од уобичајног, јер Трепча своје утакмице игра у Косовској Митровици и не постоји разлог због чега се данашња утакмица није одиграла тамо. Добили смо подршку ФИФЕ и све оно што смо могли да чујемо претходних дана у косовским медијима је лаж. Причали су да хоћемо да дођемо овде мимо одлука ФИФЕ и УЕФЕ, што није тачно, зато смо објавили документ који смо добили од највише светске организације.

Због целе ове фарсе договорено је да се меч између Трепче и Црвене звезде одигра сутра у Старој Пазови са почетком од 15 часова.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама