Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Zvezdini omladinci remizirali protiv Bajerna u Minhenu

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Na otvaranju grupne faze Omladinske Lige šampiona, naši juniori koje sa klupe predvodili Slavoljub Đorđević, remizirali su protiv minhenskog Bajerna (0:0) i tako, kao i prošle godine, najelitnije takmičenje za fudbalere do 18 godina započeli bodom.

Bajern Minhen – Crvena zvezda 0:0 (0:0)

Stadion: Kampus „FK Bajern“

Sudija: Vitalij Romanov.

Bajern Minhen: Šmeler, Embi, Daniliuc, Stiler, Rajn, Tilman (od 72. Halbiš), Herman (od 65.  Kuni), Ginter, Vajdner, Mosandl (od 88. Johanson), Herold.

Rezerve: Majer, Kel, Mihaljević, Halbiš, Laurens, Johanson, Kuni.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Novaković (od 62. Matić), Lukić, Milikić, Pantović, Ilić (od 72.  Pisar), Babić (od 86. Lazetić), Piplica, Radulović.

Rezerve: Ćopić, Savić, Matić, Pisar, Dedijer, Daničić, Lazetić.

Žuti kartoni: Tilman (Bajern Minhen), Milikić, Piplica, Radulović (Crvena zvezda).

Crveni karton: Radulović (Crvena zvezda).

Šef stručnog štaba naših omladinaca nije mogao da računa na Borisava Burmaza za ovu utakmicu. Talentovani napadač je ostao u Beogradu zbog povrede, a Đorđević se odlučio za postavu sastavljenu od igrača rođenih 2002. godine, u kojoj su samo Milikić i Novaković godinu dana stariji, dok je u prvih 11 ekipe iz Minhena čak pet fudbalera rođenih 2001. godine.

Crveno-beli su vrlo dinamično ušli u utakmicu igrajući visok presing na poslednju liniju Bajerna i iz toga se izrodio prvi pokušaj naših bisera, kada je Novaković uputio udarac 20 metara, ali direktno u Šmelera. Pokušavala je Crvena zvezda preko Blagojevića i Piplice u dva navrata, ali mreža Bajerna ostala je netaknuta. Nešto opasniji napad naših juniora desio se u 33. minutu kada je Babić sjajno probio po levoj strani i uputio centaršut na drugu stativu, ali nije bilo njegovih saigrača da završe akciju.

Imali su fudbaleri Bajerna veliku šansu u 41. minutu, kada je Ginter odlično povukao kontru i proigrao Mosandla koji je bio u izglednoj prilici da postigne gol sa nekoliko metara, ali istakao se Katić koji je fenomenalnom intervencijom zaustavio udarac napadača nemačkog tima. Nekoliko minuta kasnije, zapretili su i crveno-beli nakon kontre. Radulović je spretno intervenisao na sredini terena i presekao poprečnu loptu, ali je odlučio da sam završi napad, tako da je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora bio izblokiran.

Drugo poluvreme je počelo kao i prvo, nastavili su crveno-beli da igraju presing na defanzivce Bajerna, dok su Bavarci pokušavali iz kontra-napada da zaprete. Upravo je posle dobre akcije nemačkog tima, Herman u 58. minutu pogodio prečku, dok je na drugoj strani zapretio Pantović kada je malo falilo da posle centaršuta sa desne strane dovede naš tim u vođstvo. Deset minuta kasnije i još jedna dobra prilika za Bajern kada se Kuni našao ispred Katića, ali šutirao pored gola.

Đorđević je reagovao dvostrukom izmenom želeći da osveži vezni red, pa je umorne Novakovića i Ilića zamenio Pisarom i Matićem. Fudbaleri Bajerna su imali još šansu u 83. minutu kada je na povratnu loptu sa desne strane natrčao Rajn i snažno šutirao bez oklevanja, ali je Andrija Katić ponovo bio siguran. Naši biseri su utakmicu završili sa igračem manje, jer je Radulović u zaustavnom vremenu dobio i drugi žuti karton, čime se susret u Minhenu završio.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama