Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti savladali i Oradeu

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona koji se održava u Šapcu, protiv rumunske Oradee rezultatom 7:6.

Jutarnji termin očigledno nije prijao crveno-belima koji su loše započeli meč, ali su se na vreme „probudili“, sustigli visoko vođstvo Oradee, a potom su i upisali važnu pobedu.

Rumuni su poveli sa 2:0 početkom druge četvrtine, crveno-beli su golom Nikole Rađena smanjili zaostatak, a potom je pogodio i Miloš Vukićević za 2:3. Oradea je do kraja prvog poluvremena postigla oš dva gola i na odmor otišla sa ubedljivih 2:5.

Posle još jednog gola u mreži našeg golmana Viktora Ivanova na početku trećeg perioda igre, vaterpolisti Zvezde su zaigrali mnogo bolje u nastavku i serijom od 3:0, golovima Tankosića, Vukićevića i Ilića, došli na samo gol zaostatka (5:6). Pred kraj treće četvrtine Marko Janković je doneo izjednačenje našem timu iz peterca.

Veliki preokret i pobedu Crvenoj zvezdi doneo je Pater Kasum sredinom poslednje četvrtine kada je postavio konačan rezultat – 7:6.

Ovo je drugi trijumf naše ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a već večeras je na programu 3. kolo kada će Crvena zvezda igrati protiv Apolona u 18.45 časova.

CRVENA ZVEZDA – ORADEA 7:6 (0:1, 2:4, 4:1, 1:0)

Šabac – Gradski bazen. Sudije: Frank Ome (Nemačka) i Gabriela Varkonji (Mađarska). Igrač više: Crvena zvezda 11(2), Oradea 13(1). Peterci: Crvena zvezda 3(2), Oradea 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 1, Šulc, Vasin, Ilić 1, Adžić, Janković 1, Rađen 1, Vukićević 2, Gusarov, Radović, Ivanov. Trener: Igor Milanović.

ORADEA: Pijetlović, V. Georgesku 2, Dobre, Ilisie, Dragomiresku, Sabo, Popovičiu 3, Kovač 1, Kolodrovski, R. Georgesku, Čenk, Remeš. Gavriš.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama