Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda teškom mukom do bodova u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde nastupili su večeras u kombinovanom sastavu protiv subotičkog Spartaka u okviru 5. kola Linglong lige. U jednoj izuzetno zanimljivoj utakmici, punoj preokreta, crveno-beli su slavili 3:2.

Zvezda je dobro počela susret i stvorila prav priliku pred golom domaćina, ali Jevtović nije uspeo da pogodi mrežu. Spartak je prvi došao u vodstvo u preko Tufegdžića. Zvezda nastavlja da napada, ali mreža domaćina je ostala netaknuta iako je bilo nekoliko lepih prilika za crveno-bele, od kojih izdvajamo onu Simića u 28. minuti. Ipak u 37. minuti Zvezda dolazi do izjednačenja 1:1 fantastičnim pogotkom Vulića. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Zvezda nakon samo 4 minute igre dolazi do vodstva od 2:1 i to golom Simića. Portugalac Tomane je odlično reagovao i veoma precizno uposlio Simića koji se iskupljuje za onaj promašaj iz prvog poluvremena. Od tog trenutka Spartak kreće ozbiljnije ka golu Borjana i uspeva u 79. minuti da dođe do izjednačenja 2:2 i to fantastičnim golom Dunđerskog. Ipak, Zvezda nije dopustila iznenađenje pa je samo 5 minuta kasnije nakon sjajnog centaršuta Gajića i odlične reakcije Tomanea uspela da dođe do pobedonosog gola 3:2.

Do kraja utakmice Spartak je pokušao da stigne do izjednačenja, ali je mreža Borjana ostala netaknuta.

Stadion: Gradski stadion, Subotica.

Gledalaca: 7.000.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Tufegdžić u 6. i Dunđerski u 79. za Spartak, a Vulić u 37, Simić u 49. i Tomane u 85. minutu za Crvenu zvezdu.

Spartak: Ostojić, Jočić, Tekijaški, Šormaz, Milošević (od 83. Ivančević), Denković, Dunđerski, Tufegdžić, Marčić, Otašević, Mladenović (od 70. Gojkov).

Rezerve: Dokić, Ivančević, Vidaković, Gojkov, Tripković, Urošević, Jamamoto.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Rodić (od 46. Žander), Petrović (od 75. Ivanić), Vulić, Simić, Krstović (od 55. Vukanović), Jevtović, Tomane.

Rezerve: Popović, Stojković, Degenek, Žander, Nikolić, Ivanić, Vukanović.

Žuti kartoni: Denković, Šormaz (Spartak), Vulić (Crvena zvezda).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama