Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда тешком муком до бодова у Суботици

Фудбалери Црвене звезде наступили су вечерас у комбинованом саставу против суботичког Спартака у оквиру 5. кола Линглонг лиге. У једној изузетно занимљивој утакмици, пуној преокрета, црвено-бели су славили 3:2.

Звезда је добро почела сусрет и створила прав прилику пред голом домаћина, али Јевтовић није успео да погоди мрежу. Спартак је први дошао у водство у преко Туфегџића. Звезда наставља да напада, али мрежа домаћина је остала нетакнута иако је било неколико лепих прилика за црвено-беле, од којих издвајамо ону Симића у 28. минути. Ипак у 37. минути Звезда долази до изједначења 1:1 фантастичним поготком Вулића. То је уједно био и резултат првог полувремена.

У другом полувремену Звезда након само 4 минуте игре долази до водства од 2:1 и то голом Симића. Португалац Томане је одлично реаговао и веома прецизно упослио Симића који се искупљује за онај промашај из првог полувремена. Од тог тренутка Спартак креће озбиљније ка голу Борјана и успева у 79. минути да дође до изједначења 2:2 и то фантастичним голом Дунђерског. Ипак, Звезда није допустила изненађење па је само 5 минута касније након сјајног центаршута Гајића и одличне реакције Томанеа успела да дође до победоносог гола 3:2.

До краја утакмице Спартак је покушао да стигне до изједначења, али је мрежа Борјана остала нетакнута.

Стадион: Градски стадион, Суботица.

Гледалаца: 7.000.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Туфегџић у 6. и Дунђерски у 79. за Спартак, а Вулић у 37, Симић у 49. и Томане у 85. минуту за Црвену звезду.

Спартак: Остојић, Јочић, Текијашки, Шормаз, Милошевић (од 83. Иванчевић), Денковић, Дунђерски, Туфегџић, Марчић, Оташевић, Младеновић (од 70. Гојков).

Резерве: Докић, Иванчевић, Видаковић, Гојков, Трипковић, Урошевић, Јамамото.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић (од 46. Жандер), Петровић (од 75. Иванић), Вулић, Симић, Крстовић (од 55. Вукановић), Јевтовић, Томане.

Резерве: Поповић, Стојковић, Дегенек, Жандер, Николић, Иванић, Вукановић.

Жути картони: Денковић, Шормаз (Спартак), Вулић (Црвена звезда).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама