Фудбал Фудбал/Вести

Црвено-беле „Вучице“ започињу припреме за нову сезону

Извор: mojacrvenazvezda.net

Летња пауза полако се приводи крају и за фудбалерке Црвене звезде. Црвено-беле „Вучице“ у четвртак 11. јула „пале моторе“ и започињу припреме за нову сезону у којој ће амбиције клуба бити највише могуће. Претходне сезоне наше „даме у копачкама“ нису успеле да одбране трофеј у националном купу, поражене су у финалу од суботичког Спартака (1:3), док су национални шампионат окончале на четвртој позицији плеј-офа што свакако не може бити задовољавајуће за клуб реномеа Црвене звезде, али се мора узети у обзир да су се сви у клубу током пролећног дела сезоне усресредили на борбу у националном купу пошто је борба за шампионску титулу изгубљена раније током сезоне.

У четвртак 11. јула тренер Александар Петровић ће извршити прву прозивку, а затим следи и уобичајено тестирање целокуног играчког кадра. Први део припрема ЖФК Црвена звезда ће обавити код куће на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“, а већ 20. јула планирана је и прва припремна утакмица. Од 25. до 28. јула црвено-беле девојке ће учествовати на међународном турниру којег организује земунска Слога и на којем ће учешће поред домаће Слоге и наше Црвене звезде узети и екипе Сарајева, Олимпије, Брежнице и Осијека. Након два сусрета у групи (против Сарајева и Олимпије), уследиће последњег дана турнира и меч за пласман.

Само дан након окончања турнира експедиција ЖФК Црвена звезда сели се на седмодневне припреме које ће се обавити у традиционалној бази у Владичином Хану. Поред физичког и техничко-тактичког унапређења екипе, девојке ће одиграти и два контролна меча, а још увек нису позната имена противника, али се очекује да противници буду екипе са југа Србије, или из Северне Македоније.

Генералну пробу пред старт сезоне „Вучице“ ће имати 10. августа када ће одиграти традиционални сусрет са најбољом хрватском екипом ЖНК Осијек. Претходне зиме Осијечанке су гостовале у Београду, а овога пута црвено-беле крећу пут Славоније.

Ускоро се очекује и дефинисање играчког кадра за предстојећу сезону. Сасвим је јасно да ће бити и долазака и одлазака, али о томе онога момента када будемо имали прецизније информације.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама