Fudbal Fudbal/Vesti

Crveno-bele „Vučice“ započinju pripreme za novu sezonu

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Letnja pauza polako se privodi kraju i za fudbalerke Crvene zvezde. Crveno-bele „Vučice“ u četvrtak 11. jula „pale motore“ i započinju pripreme za novu sezonu u kojoj će ambicije kluba biti najviše moguće. Prethodne sezone naše „dame u kopačkama“ nisu uspele da odbrane trofej u nacionalnom kupu, poražene su u finalu od subotičkog Spartaka (1:3), dok su nacionalni šampionat okončale na četvrtoj poziciji plej-ofa što svakako ne može biti zadovoljavajuće za klub renomea Crvene zvezde, ali se mora uzeti u obzir da su se svi u klubu tokom prolećnog dela sezone usresredili na borbu u nacionalnom kupu pošto je borba za šampionsku titulu izgubljena ranije tokom sezone.

U četvrtak 11. jula trener Aleksandar Petrović će izvršiti prvu prozivku, a zatim sledi i uobičajeno testiranje celokunog igračkog kadra. Prvi deo priprema ŽFK Crvena zvezda će obaviti kod kuće na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“, a već 20. jula planirana je i prva pripremna utakmica. Od 25. do 28. jula crveno-bele devojke će učestvovati na međunarodnom turniru kojeg organizuje zemunska Sloga i na kojem će učešće pored domaće Sloge i naše Crvene zvezde uzeti i ekipe Sarajeva, Olimpije, Brežnice i Osijeka. Nakon dva susreta u grupi (protiv Sarajeva i Olimpije), uslediće poslednjeg dana turnira i meč za plasman.

Samo dan nakon okončanja turnira ekspedicija ŽFK Crvena zvezda seli se na sedmodnevne pripreme koje će se obaviti u tradicionalnoj bazi u Vladičinom Hanu. Pored fizičkog i tehničko-taktičkog unapređenja ekipe, devojke će odigrati i dva kontrolna meča, a još uvek nisu poznata imena protivnika, ali se očekuje da protivnici budu ekipe sa juga Srbije, ili iz Severne Makedonije.

Generalnu probu pred start sezone „Vučice“ će imati 10. avgusta kada će odigrati tradicionalni susret sa najboljom hrvatskom ekipom ŽNK Osijek. Prethodne zime Osiječanke su gostovale u Beogradu, a ovoga puta crveno-bele kreću put Slavonije.

Uskoro se očekuje i definisanje igračkog kadra za predstojeću sezonu. Sasvim je jasno da će biti i dolazaka i odlazaka, ali o tome onoga momenta kada budemo imali preciznije informacije.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama