Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Реми са Аполоном на припремама у Аустрији

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Још једна одлична провера за изабранике Владана Милојевића на припремама у Аустрији против кипарског Аполона завршен је ремијем 1:1

Стадион: У Виндишгарстен

Гледалаца: 200

Стрелци: Зелаја у 57′ (Аполон) и Милуновић у 90′ (Црвена звезда).

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Стојковић, Милуновић, Родић, Чашић, Бен, Иванић, Јевтовић, Боаћи, Марин.

Резерве: Васиљевић, Јовичић, Вулић, Ебисилио, Симић, Гаврић, Конатар, Јирка, Вукановић, Станојев, Крстовић.

Аполон: Мал, Педро, Јусте, Одраого, Василиу, Сакети, Марковић, Питас, Факундо, Папоулис, Зелаја.

Сам почетак утакмице обележило је опипавање снаге. Звезда је у уводним минутима имала већи посед, али остали смо без озбиљнијих шанси на обе стране.

Прва шанса виђена је у 15. минуту када је Папулис припретио ударцем са дистанце, али лопта је отишла поред гола. Средином првог полувремена, због велике врућине, судија је одредио паузу играчима за освежење. У наставку је Звезда доминирала тереном, док је Аполон шансу тражио из прекида.

Наредно узбуђење бележимо у 27. минуту када је Боаћију мало недостајало да узме лопту голману Аполона, али после краћег ремпловања Мал је успео да избаци лопту и сачува мрежу.

Оштра игра Аполона онемогућавала је нападе нашег тима и прекидала ритам. Најбоља шанса за црвено-беле виђена је у 40. минуту. Након центаршута СтојковићаБен је са 11 метара захватио лопту главом, али је ударац нажалост отишао поред гола.

Доминантнији су били црвено-бели у првом полувремену, али Кипрани тврдом игром нису дозволили нашим играчима да дођу у прилику да постигну гол.

У другом полувремену у игру је ушао Јирка уместо СтојковићаГобељић се преместио на место штопера, а Јирка на позицији десног бека.

Иако је и у дургом полувремену наша екипа наставила са иницијативом, у 57. минуту повела је екипа Аполона. Зелаја је закачио лопту након добро изведеног слободног ударца Агиреа и довео Аполон у вођство. Брзо потом запретила је Звезда преко Боаћија, али добро је интервенисао голман Мал.

Иако је навикао на офанзивније позиције, Јирка се одлично снашао на позицији десног бека. У 68. минуту одлично је испратио акцију Кипрана и правовременом реакцијом спречио озбиљнију опасност по гол Поповића.

Распламсала се игра у наставку, било је оштрих стартова, али без озбиљнијих претњи по голмане. Први пут на припремама у игри смо видели и креативног везисту Ебисилија. Поново је тренер Милојевић комбиновао састав, како би испроба нове замисли, чему припремне утакмице и служе.

Имала је Црвена звезда више од игре свих 90 минута и то је наплатила у последњим секундама. Након фантастичног центаршута Ебисилија у гужви у шеснаестерцу најбоље се снашао главом Милуновић.

Нова провера очекује наше фудбалере 29. јуна у Салцбургу против руског Зенита.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама