Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

Milojević: Fokusirani smo na Proleter, uvek je lepo igrati u Novom Sadu

Izvor: FK Crvena zvezda

Naši fudbaleri sutra od 18 časova gostuju Proleteru u pretposlednjoj prvenstvenoj utakmici ove sezone, a šef stručnog štaba Vladan Milojević rekao je kako će šansu dobiti pojedini igrači sa manjom minutažom.
540-milojevic-0905.jpg
Šampion Srbije odbranio je tron i do kraja sezone, pored gostovanja u Novom Sadu, dočekuje Napredak 19. maja.

– Ostala su još dva kola u Superligi i stvarno smo fokusirani na Proleter. Često govorim da je jako lepo igrati u Novom Sadu. Proleter je ove sezone kao novajlija u ligi pokazao dosta, a pogotovo ulaskom u plej-of, ima jako iskusne igrače koji drže kontinuitet cele sezone. Kolega Dragan Radojičić fenomenalno radi posao, a nije lako voditi jednu takvu ekipu. Iskreno im čestitam na rezultatima i nadam se da će imati uspeha i sledeće sezone – rekao je Milojević.

Trener crveno-belih najavio je i određene promene u timu.

– Matematički smo obezbedili titulu, što nam i jeste bio cilj, imaćemo dosta promena u sastavu i igrača koje ćemo probati. Danas ću doneti odluku na koje ću računati. Mislim da je dosta igrača zaslužilo veću minutažu, možda i veću šansu. Neki igrači su možda dobili veću minutažu, ali o tome pričamo sada kada smo rešili prvenstvo. Gledam šta je najbolje za tim i za datu utakmicu, odnosno kako ja to vidim u pripremi kada se uzima mnogo faktora u obzir. Dosta utakmica smo imali ove sezone i mislim da smo uspeli dosta dobro da ih balansiramo ove sezone. Žao mi je što pojedinci nisu dobili veću šansu, ali na kraju, ja sam tako odlučio.

Milojević se osvrnuo i na učinak pojačanja.

– Ne bih o imenima. Svaki igrač koji je došao je pažljivo biran i želeli smo ga. Planirate nešto na jedan način, a realnost bude druga. Kada bismo sa ove tačke gledišta birali, možda neke igrače ne bismo doveli, ali to ne može tako u fudbalu da se gleda. Nisam vidovit, niti je neko od nas, radimo neke stvari na bazi pretpostavke. Kafu nije loš igrač, ali se nije uklopio u moju koncepciju. To ne umanjuje da je on dobar igrač, možda će neki igrači u drugim sredinama biti najbolji a kod nas nisu se pokazali u najboljem svetlu. Jednostavno, nisu se poklopile neke kockice. Lepo je kada imate veliki procenat uspešnosti dovedenih igrača i da ispune očekivanja. Nekada se to ne desi, ali ne znači da je loš igrač, samo se neko nije uklopio u moju filozofiju.

Iako je titula šampiona odbranjena i time je dodata treća zvezdica na Zvezdin grb, šef uvek nađe novi motiv na klupi crveno-belih.

– Samo sam neko ko je uvek davao i dajem sve od sebe, veliki sam radoholik, možda nekada i preterujem. Nije još sve gotovo. Nisam lažno skroman, uvek se trudim sa saradnicima da vredno radimo i na kraju ćemo ove sezone podvući crtu da vidimo šta smo uradili. Sigurno da ima nešto što uvek može i mora bolje. Uvek ima novih izazova, svaki meč donosi mnogo i u klubu sa istorijom kao što je Zvezda, uvek idete stepenik više. Zato Zvezdu pravimo ovako velikom.

Milojević se osvrnuo i na rasplet u Ligi šampiona, odnosno plasman Liverpula i Totenhema u finale.

– Mi smo onako srećno pobedili Liverpul. Ono što smo videli u polufinalu je suština i srž savremenog fudbala, i svako od nas treba da izvuče zaključke. Videli smo četiri sjajne ekipe i sve smo mogli da vidimo, totalni fudbal pogotovo u režiji Liverpula, iako će mnogi smatrati da smo ga pukom srećom pobedili. Ali, kako god, mi smo Liverpul pobedili. Svi navijači na tribinama imali su velku sreću da vide uživo jednu takvu ekipu u Beogradu. Kako vreme bude prolazilo, bićemo svesniji protiv koga smo igrali i sigurno smo dosta naučili. Mislim da je veća senzacija što je Liverpul izbacio Barselonu, nego Totenhem u finalu – završio je Milojević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama