Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši Odbojkašice SDCZ

Odbojkaški plej-of

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Odbojkašice i odbojkaši Crvene zvezde okončali su i drugu fazu BPŠ Super lige Srbije. Obe naše ekipe ligaški deo tkmičenja okončale su na drugoj poziciji, pa će barem kada su u pitanju polufinalni mečevi plej-ofa imati prednost domaćeg terena.

– ŽOK Crvena zvezda:

Odbojkašice Crvene zvezde u poslednjem susretu Mini lige savladale su na domaćem parketu ekipu obrenovačkog TENT-a rezultatom 3:1 u meču koji nije odlučivao o konačnom plasmanu na tabeli. Crveno-bele devojke okončale su ligaški deo takmičenja sa skorom od 21 pobede i sedam poraza i 60 osvojenih bodova. U predstojećoj polufinalnoj seriji odmeriće snage sa trećeplasiranom ekipom Železničara iz Lajkovca.

Naše odbojkašice i zvanični osvajač nacionalnog kupa u aktuelnoj sezoni, do sada su odigrale pet mečeva. U prvom delu šampionata svaka ekipa je trijumfovala na domaćem terenu. U Lajkovcu 15. novembra prethodne godine Železničar je slavio sa maksimalnih 3:0, dok je u dvorani USC „Voždovac“ 8. decembra Crvena zvezda ostvarila pobedu rezultatom 3:1. U okviru nedavno završene Mini lige crveno-bele su ostvarile obe pobede rezultatom 3:1. Treba napomenuti da su Lajkovčanke 10. marta na svom terenu ostvarile trijumf i u finalu Kupa Srbije rezultatom 3:0.

Na osnovu svih dosada ostvarenih rezultata jasno je da nas očekuje interesantna polufinalna serija koja započinje 6. aprila u dvorani USC „Voždovac“. Drugi meč dve ekipe na programu je u Lajkovcu 9. aprila, a zatim se serija vraća u Beograd gde je 12. aprila na programu treći meč. Ukoliko bude bilo potrebe za odigravanje četvrtog i petog susreta oni su na programu 15. i 18. aprila.

– OK Crvena zvezda:

Zvezdini odbojkaši nalaze se u seriji od pet uzastopnih trijumfa. U poslednjoj ligaškoj utakmici savladali su ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 3:0, a protiv istog rivala sastaće se i u borbi za veliko finale.

Crveno-beli su tokom ligaškog takmičenja ostvarili 21 trijumf i sedam poraza. Pored toga mora se istaći da su u aktuelnoj sezoni klupski muzej već obogatili jednim trofejom, Kupom Srbije. Upravo zbog toga može se reći da crveno-beli u plej-of ulaze rasterećeni.

U četiri ovosezonska susreta Crvena zvezda i Spartaka, svaka ekipa je ostvarila po dva trijumfa. U prvoj fazi takmilenja obe ekipe su slavile na gostovanjima rezultatom 3:1, dok je u Mini ligi svaka ekipa odbranila svoj teren. Spartak je slavio u Subotici 3:1, dok su crveno-beli pre dva dana ostvarili maksimalnu pobedu.

Polufinalna plej-of serija započinje u Beogradu 7. aprila, a drugi meč je 10. aprila u Subotici. Treći meč će biti odigran u USC „Voždovac“ 13. aprila, a eventualni termini četvrte i pete utakmice su 16. april i 19. april. Kao i u konkurenciji dama, rveno-beli odbojkaši u polufinalu plej-ofa imaju prednost domaćeg terena.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama