Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Završnica Dunav regionalne lige

Izvor: mojacrvenazvezda.net

U petak 29. marta startuje završni turnir Dunav regionalne lige. Četiri najbolje ekipe regiona boriće se u rumunskom gradu Alba Julija za trofej.

Grad u srcu Transilvanije, koji je nekada nosio naziv Erdeljski Beograd, ugostiće po dve ekipe iz Srbije i Mađarske. Srpski ženski vaterpolo predstavljaju Crvena zvezda i Palilula, dok iz Mađarske dolaze ekipe Egera i Senteš Hungerita. Ove četiri ekipe su plasman na završni turnir obezbedile kroz prethodno odigrana dva turnira u mađarskom Sentešu i Kikindi.

Naše vaterpolistkinje su u prethodnih deset mečeva tokom Dunav regionalne lige ostvarile skor od tri pobede, jednog remija i šest poraza, pa će se u polufinalnom duelu sastati sa ekipom Egera. Dve ekipe su tokom dosadašnjeg takmičenja odigrale dva meča. Na turniru u Sentešu decembra 2018. godine crveno-bele devojek su slavile rezultatom 7:4, dok su na turniru u Kikindi koji je odigran pre mesec dana mađarske igračice bile ubedljive savladavši naše vaterpolistkinje rezultatom 17:5.

– Tabela Dunav regionalne lige:

Na osnovu dosadašnjih rezultata jasno je da su mađarske vaterpolistkinje apsolutne favoritkinje u duelu sa našim devojkama, ali ostaje nada da se može ponoviti ishod koji je ostvaren u Sentešu 22. decembra prethodne godine.

Drugi polufinalni par čine ekipe Senteš Hungerita i Palilule.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama