Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Na startu Prve lige Srbije derbi sa Palilulom

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Nakon Kupa Srbije, Regionalne lige i Dunav lige, predstojećeg vikenda startuje i četvrto takmičenje za vaterpolistkinje. Počinje Prva liga Srbije.

Vaterpolistkinje Crvene zvezde koje su u aktuelnoj sezoni već osvojile trofej u nacionalnom kup takmičenju kreću u odbranu šampionskog zvanja, a kao i u svim takmičenjima do sada najveći protivnik biće ekipa Palilule. Ovosezonsko srpsko elitno takmičenje za vaterpolistkinje brojaće šest ekipa. Pored navedenih Crvene zvezde i Palilule, koje će sigurno i odlučivati o budućem šampionu, u takmičenju će učestvovati beogradske ekipe Taš 2000 i Vračar, novosadska Vojvodina i ekipa Senta Jordo.

Već u prvom kolu na programu je veliki derbi ženskog vaterpola. Na bazenu SC „Tašmajdan“ sastaće se ekipe Palilule i Crvene zvezde. Dve ekipe su se u aktuelnoj sezoni sastale već sedam puta u svim takmičenjima. Crveno-bele devojke su ostvarile dve pobede, jedan meč je okončan bez pobednika, a igračice Palilule su slavile u četiri meča. Tokom novembra 2018. godine odigrana su dva susreta u grupnoj fazi Kupa Srbije. Crvena zvezda je na bazenu „Tašmajdan“ slavila rezultatom 12:11, a na dorćolskom bazenu Palilula je bila bolja rezultatom 6:4. U finalu kupa koje je takođe odigrano na Tašu 15. decembra crveno-bele su do trofeja stigle pobedom 5:4.

Nakon mečeva u nacionalnom kupu usledili su dueli u regionalnim ligama. U okviru regionalne A1 lige Crvena zvezda i Palilula su odigrale dva meča 6:7 i 10:10, dok su u okviru Dunav lige velike suparnice slavile u oba susreta 6:14 i 5:7.

Ostaje nam da vidimo da li će naše devojke uspeti da nadvise velike protivnice i u drugom domaćem takmičenju i sačuvaju trofej namenjen najboljoj ženskoj vaterpolo ekipi u Srbiji.

– Prva liga Srbije, 1. kolo:
Palilula : ŽVK Crvena zvezda
Bazen: SC „Tašmajdan“
Datum: Subota, 16. mart
Početak: 21:30 časova

– Parovi 1. kola Prve lige Srbije za vaterpolistkinje:
Taš 2000 – Vračar
Senta Jordo – Vojvodina
Palilula – ŽVK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama