Хокеј Хокеј/Извештаји

Preokret seniora i dve pobede juniora

Seniori Crvene zvezde gostovali su danas u Zagrebu, ekipi Medveščaka, i nakon velikog trilera (produžeci) uspeli su da ostvare važnu pobedu. KHL Medveščak – SKHL Crvena zvezda 5:6 (3:1, 2:1, 0:3, 0:1).

Image may contain: people playing sports

Ništa nije krenulo dobro po nešu ekipu. Vrlo brzo, za svega 18 minuta, domaći hokejaši su već vodili sa 3:0. Verovatno niko u crveno-belom taboru nije očekivao ovako katastrofalan start. Do kraja prvog dela igre, sve što je Zvezda uspela da uradi, bilo je da preko Andrije Španjevića (asistencija Dušan Janković) smanji na 3:1.

U drugom delu utakmice ništa bolja slika. Domaćin dolazi do neverovatnih 5:1 i sve je nagoveštavalo pravu katastrofu pulena Jovice Rusa. Kako u prvom, tako i u drugom delu, sve što su Zvezdini oklopnici uradili jeste bio postignut gol za 5:2, a strelac je bio Daniel Mihal (asistencija Andreja Jovović).

A onda je usledilo neverovatan preokret. Kao da su druge ekipe izašle na led u poslednjem periodu igre. Zvezda u ovom periodu postiže tri pogotka i stiže do izjednačenja 5:5. Prvo je Vjačeslav Čegrintsev smanjio na 5:3, da bi Luka Vukićević (asistencija Pavle PodunavacDaniel Mihal) smanjio na 5:4 i doneo pravu neizvesnost u ovaj meč. Nedugo posle tog gola Andrija Španjević, svojim drugim golom večeras (asistencija Vasilije AnđelkovićIvan Anić), donosi izjednačenja 5:5. Ovim rezultatom se otišlo u produžetke.

U produžecima, nakon nepuna dva minuta igre, Vjačeslav Čegrintsev svojim drugim golom (asistencija Daniel Mihal) donosi vrednu pobedu crveno-belima 5:6.

I pored ove pobede, ova utakmica treba da posluži za nauk četi Jovice Rusa da u IHL takmičenju nema lakih protivnika i da nema mesta opuštanju. Upravo takvo jedno opuštanje kaznila je ekipa Celja u prošlom kolu kada je savladala crveno-bele u Beogradu, a umalo da se to dasi i večeras u Zagrebu protiv Medveščaka.

Sa druge strane juniori Crvene zvezde (U18) dočekali su ekipu Triglava sa kojom su odigrali dvomeč (subota i nedelja) i ostvarili su dvostruku pobedu. U subotu su puleni Nenada Milinkovića pobedili rezultatom 4:3 (0:2, 1:0, 3:1) i to nakon što su nakon prvog dela gubili 0:2. Strelci za Zvezdu su bili Lazar Pejčić, Mateja Popović, Strahinja Vdović i Marko Mladenović.

I danas su crveno-beli bili bolji od svojih vršnjaka iz Kranja. Ovog puta slavili su ubedljivije, rezultatom 6:3 (4:2, 0:0, 2:1) i pokazali da će, kako vreme bude odmicalo, biti sve bolji i verovatno istaknuti kandidaturu za najveći domet. Danas su strelci za crveno-bele bili Mateja Popović sa 2 pogotka, te Marko Dragović, Marko Mladenović, Aleksa Gvozdenović i Vuk Kravljanac.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама