Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezdini rukometaši slavili u Subotici

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su po prvi put u istoriji kluba Spartak u Subotici i ostvarili i prvi trijumf u novoj sezoni u 2.kolu Superlige, 31:28 (13:14).

Subotičani su bili jedini tim koji je do večerašnjeg meča mogao da se podiči činjenicom da nikada pognute glave nije napustio svoju halu nakon susreta sa Crvenom zvezdom. Ali, uspeli su crveno-beli da prekinu negativan niz.

Nenad Peruničić nije mogao ni ovog puta da računa na sve igrače, jer zbog administrativnih problema u Republici Srpskoj Hercegovac, Stošljević i Panić nisu još uvek dobili potrebne papire.

Iako bi po početku drugačije mogao da se nasluti rasplet dešavanja u dvorani gde su se vodile velike odbojkaške borbe, Zvezdini rukometaši su pokazali karakter i došli do pobede.

Spartak je krenuo silovito, poveo 3:0 i stečeno vođstvo održavao tokom celog prvog poluvremena. Maksimalna prednost je iznosila četiri gola razlike u korist domaćina, u dva navrata, ali su nakon 11:7 u 18.minutu meča, crveno-beli uhvatili priključak. Seriju od tri uzastopna gola pokrenuo je Laković, nastavili Bugarinović i Nikolić, a Stefan Petrić postavio 14:13 za kraj prvog dela.

Odlučnije, hrabrije, čvršće su izabranici Nenada Peruničića ušli u drugo poluvremene, poveli prvi put na meču vezanim golovima Bugarinovića u 33.minutu, (14:15). Spartak je uspevao dva puta da izjednači preko Jankovića, ali prelomni trenutak meča desio se nakon tajm-auta u 37.minutu kada je Crvena zvezda serijom od tri vezana gola preuzela prednost i nije je ispuštala do kraja meča, (16:19).

Spartak je pokušao da se približi preko Maksića, ali Petrić je odbio nalet, a zatim su crveno-beli došli do maksimalnih plus 5, golom kapitena LJubojevića, kojem je prijao povratak u „Dudovu šumu“, (21:26). Zvezda je kontrolisala pet golova prednosti do 56.minuta, kada su Subotičani iskoristili dva igrača više i stigli do dva gola minusa, ali su LJubojević i Bugarinović potvrdili prvu Zvezdinu pobedu u Subotici.

Najefikasniji su upravo bili kapiten LJubojević i Bugarinović sa po 8 pogodaka, Laković i Nikolić su pet puta zatresli mrežu. Strelci su još bili Petrić (3) i Đorđijević (2). U Spartaku su najefikasniji bili Janković i Petrović sa 6 golova.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Dinamo iz Pančeva.

Spartak – Crvena zvezda 28:31 (14:13)

Subotica, dvorana „Dudova šuma“. Gledalaca: 350. Sudije: Zoran Popov i Goran Ristić (Kikinda). Isključenja: Spartak 4, Crvena zvezda 20 minuta. Sedmerci: Spartak 1 (1), Crvena zvezda 2 (2).

SPARTAK: Reljić, Peić Tukuljac Ž. 3, Peić Tukuljac J., Kolundžić, Šukić 3, Janković 6, Spremo, Kojadinović 2, Rosić, Obradović, Petrović 6, Ristić, Maksić 5, Leovac, Stefanović 3, Arđelan. Trener: Slaviša Laković

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Pešić, Horvat, Nikolić 5, Laković 5, Tufegdžić, LJubojević 8, LJubenović, Bugarinović 8, Radisavljević, Dimić, Popović, Đorđijević 2, Rajičević, Tešić, Petrić 3. Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама