Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda savladala Mladost

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde produžili su niz nepobedivosti i na startu 10. kola Superlige savladali su Mladost iz Lučana sa 2:1 (0:0).

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Gledalaca: 6.227
Strelci: Kafu u 50′ (penal) i Jovičić u 68′ (Crvena zvezda), Jevremović u 65′ (Mladost)
Žuti kartoni: Gobeljić u 70′ (Crvena zvezda), Pavlović u 50′ (Mladost)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Hajdin, Jovančić (od 60′ Krstičić), Jovičić, Kafu (od 85′ Čaušić), Ebisilio (od 60′ Marin), Simić, Pavkov
Mladost Lučani: Rosić, Jevremović (od 85′ Odita), Sinđić, Milošević, Andrić, Pejović, Jovanović, Pešić (od 74′ Golubović), Tumbasević, Pavlović, Markoski (od 55′ Dimić)

Šampion Srbije upisao je i 34. uzastopnu utakmicu u svim takmičenjima bez poraza! Crveno-beli su za nova tri boda pobedili Mladost na Marakani pogocima Džonatana Kafua iz jedanaesterca i Branka Jovičića za konačnih 2:1 pred put u Pariz na megdan PSŽ-u u okviru drugog kola C grupe Lige šampiona.

Trener Vladan Milojević je i ovaj put ostao dosledan tome da menja startnih 11, delom zbog povreda, a delom usled ograničenog broja stranih fudbalera prema propisima Superlige.
Ovaj put su se u protokolu našli Lorenco Ebisilio i Kafu od početka, odnosno Marko Marin i El Fardu Ben na klupi.

Inače, utakmica je počela minutom ćutanja kako bi se odala počast Božidaru Ceroviću, potpredsedniku Upravnog odbora našeg kluba i velikom zvezdašu, istinskom zaljubljeniku u crveno-bele boje.

Za fudbalere Zvezde ovo je bio treći meč u poslednjih sedam dana, zajedno sa večitim derbijem i gostovanjem Napretku u Kruševcu. I kontrolisali su igru, najčešće držali loptu u posedu, dok je Mladost u dva navrata opasno zapretila, ali je u oba slučaja lopta otišla pored Borjanove desne stative. U našim redovima se najpre istakao Veljko Simić čiji je pogodak u 12. minutu poništen zbog ofsajda, kao i Ebisilio šutirajući iznad prečke.

Crveno-beli su najopasniji bili na isteku pola sata igre kada je Stefan Hajdin udarcem glavom na centaršut Ebisilija stavio na muke golmana Mladosti Rosića, a isto je zatim učinio i Simić. Ipak, tvrda odbrana Lučanaca odolevala je sve do odlaska na predah, pa i u 38. minutu pošto je Rosić zaustavio pokušaj Ebisilija iz slobodnjaka, dok je šut Jovičića sa distance završio pored stative.

Nije pomoglo ni fantastično proigravanje Dušana Jovančića dugom loptom, koji je držao sve konce na sredini terena, te su mreže mirovale u prvom poluvremenu, a u nastavku je bilo potrebno šest minuta da se promeni rezultat.

Hajdin je oboren u kaznenom prostoru Mladosti i sudija Vasić je pokazao na belu tačku, a Kafu je preciznim udarcem pretvorio penal u 1:0.

Na pola sata do kraja utakmice trener Milojević je uveo Marka Marina i Nenada Krstičića umesto Ebisilija i Jovičića, gosti su zaigrali nešto ofanzivnije i stigli do izjednačenja u 65. minutu. Pavlović je pronašao Jevremovića koji se snažnim udarcem iskosa sa leve strane pobrinuo za 1:1 na debiju u dresu tima iz Lučana.

Taj rezultat nije dugo bio na snazi, već je Zvezda ekspresno vratila prednost. Branko Jovičić je sjajnim udarcem sa distance zatresao mrežu za drugo vođstvo šampiona Srbije na ovom meču.
Pre toga je malo nedostajalo da Kafu kruniše odličnu akciju Marina i Gobeljića, dok je nakon pogotka za 2:1 i Simić imao fantastičnu priliku ali ga je stativa sprečila da se upiše u strelce.

Usledio je period nešto rastrzanije igre na obe strane do kraja i Zvezda je upisala deveti ovosezonski trijumf u Superligi, za suveren ostanak na vrhu tabele.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама