Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda slavila u Kruševcu

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak sa 3:0 kao gosti u Kruševcu, u odloženoj utakmici 5. kola Superlige.

Stadion: FK Mladost u Kruševcu
Sudija: Zoran Široki
Gledalaca: 8.000
Strelci: Gobeljić u 16′, Simić u 20′ i Jevtović u 88′ za Crvenu zvezdu
Žuti kartoni: Veškovac u 34′, Ndiaje u 51′ i Vulić u 87′ (Napredak), Borjan u 50′, Pavkov 64′ (Crvena zvezda)

Napredak: Ni. Petrović, Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović, Eskić (od 85′ Jović), Kostić, Ndiaje, Vulić, Vukanović (od 90′ Rušević), Zec (od 59. Alivodić)
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić, Jovičić, Jovančić, Ben (od 90′ Meleg), Ebisilio (od 82′ Milić), Simić (od 76′ Jevtović), Pavkov

Izabranici Vladana Milojevića produžili su fantastičan niz bez poraza na čak 33 utakmice. Sa gostovanja u Kruševcu, gde su prošle sezone i matematički potvrdili osvajanje titule, vratili su se sa nova tri boda i opet imaju pet koraka prednosti u odnosu na prve pratioce u domaćem prvenstvu.

Za trijumf nad Napretkom bili su zaduženi Marko Gobeljić, Veljko Simić i Milan Jevtović koji su mrežu domaćeg tima zatresli u 16, 20. i 88. minutu.

Trener Zvezde Vladan Milojević ni ovaj put nije mogao da računa na Vujadina Savića, a ispunio je obećanje da će biti promena u startnoj postavi. Kruševljani su imali uvodni pritisak i prvi zapretili kada je Vulić posle odbitka iz prve šutirao iznad prečke.

Već sredinom prvog dela je rešeno pitanje pobednika uz jedan od najlepših pogodaka sezone u režiji Marka Gobeljića. Zvezdin univerzalac je priredio pravu majstoriju i, posle kratkog dodavanja Ebisilija iz prekida, sa 30 metara maestralno poslao loptu u gornji desni ugao. Bio je to neverovatan „projektil“ za 1:0 i Gobeljić je pokazao kako razoran udarac poseduje.

Nije dugo taj rezultat bio na snazi, jer je četiri minuta kasnije već bilo 2:0 za šampiona Srbije. Veljko Simić je sjajnu asistenciju El Fardua Bena iskorisio da iskosa sa leve strane, iz ni malo lake pozicije, pogodi dalji ugao i tako udvostruči prednost crveno-belih.

Dva brza pogotka potpuno su presekla protivnika i Zvezda je preuzela konce igre i bez mnogo problema čuvala prednost. Imala je još dve prilike posle golova, ali su u obe situacije neprecizno šutirali Simić Pavkov iako su mogli i da proigraju usamljenog Jovančića na desnoj strani. U samom finišu prvog dela Napredak je dodavanjima iz prve došao pred kazneni prostor i Ndiaje je oprobao šut koji je bio izblokiran.

Igra je pred odlazak na predah bila iseckana čestim faulovima i nervozom, dok je prvo uzbuđenje u nastavku bilo posle pet minuta. Lopta je pogodila našeg golmana Borjana koji je izašao izvan kaznenog prostora i dobio je žuti karton pošto nije bilo namere. Napredak je najčešće pokušavao da uradi nešto više preko Vulića, dok se u našem timu dosta trudio Ebisilio, kao i Pavkov koji je imao na desetine duela sa protivničkim defanzivcima.

Malo je nedostajalo da Zvezda još ubedljivije slavi da je Jovičić bio nešto precizniji posle dobre akcije i dodavanja Bena, a Kruševljani su najbolju šansu imali u 79. minutu kada je Eskić pogodio prečku udarcem glavom.
Nedugo zatim je probao i Vukanović da stvori opasnost centaršutem sa desnog krila, ali je Borjan bio siguran i promene rezultata nije bilo sve do 88. minuta – rezervista Milan Jevtović je fenomenalno izveo slobodnjak sa 25 metara i stavio tačku na trijumf.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама