Фудбал Фудбал/Вести

Remi u Humskoj

Autor: CZBG

Tanka Zvezda uspela da ostane neporažena u derbiju. Pred nešto više od 20.000 gledalaca, Partizan i Zvezda su podelili po bod. Zvezdin spasilac i ovog puta je bio Ričmond Boaći. 

Preuzeto sa stranice mozzartsport.com

Još jednom se obistinilo nepisano pravilo. Nebitno je u derbiju da li na papiru imaš bolji tim, pobednik je onaj tim koji ostavi srce na terenu i bude borbeniji. Moramo priznati da je večeras Partizan bio bliži pobedi, ali je Ričmond Boaći ni iz čega izvukao bod velik kao kuća. Ne pamti se kada je Zvezda ušla bojažljivije u meč nego večeras. Osokoljen publikom, silno motivisani Partizan je napadao prvu liniju Crvene zvezde i od početka pravio ogromne probleme. Umesto da počinje napad iz zadnje linije, ekipa Zvezde je podsetila na engleski fudbal osamdesetih gde se sredina uporno preskakala i gde se dugim loptama tražio napadač. Osetio je Partizan ogromnu nesigurnost i stiskao obruč. Stvarali su šanse, a onda je Boaći asistirao do Gomeša koji je povukao sam sa sredine terena i neodbranjivim šutom doveo Partizan do vođstva. Ni gol nije trgao ekipu Zvezde koja je nastavila sa neshvatljivim greškama pa su verovatno svi oni kojima teče crveno bela krv molili Boga da se ode na poluvreme sa 1:0.

Naš trener je odmah na poluvremenu ostavio indisponiranog Čaušića u svlačionici, a na njegovo mesto je zaigrao Jovančić. Kao i do sada, doneo je mirnoću u pas igri, ali je Zvezda i dalja miljama bila daleko od gola. Pogodio je Partizan (Pantić) i prečku u drugom poluvremenu, ali je fortuna bila na strani Zvezde. Ubrzo posle prečke, Milojević je ubacio i Simića umesto neprimetnog Kafua. Trudio se Marin, ali e vidljivo bilo da nas je Partizan pretrčao. Međutim, kako to biva u fudbalu, desilo se i večeras. Posle kornera, lopta je stigla do Boaćija koji odlično gađa, Stojković je izbacuje iz gola i na reakciju sudije iza gola, Zvezda dolazi do poravnjanja rezultata. Do kraja se ništa ozbiljnije nije desilo, kao da su obe ekipe bile zadovoljne nerešenim rezultatom.
Lopta koja je UÅ LA (?) u istoriju derbija! (VIDEO)

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)
/Rikardo 33 – Boaći 73/

Beograd.
Stadion: FK Partizan.
Sudija: Danilo Grujić.

Partizan: Stojković – N.R. Miletić (od 88. Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Janković (od 82. Kosović), Pantić, Zakarić – Rikardo (od 78. Nikolić).
Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Rodić (od 86. Gobeljić) – Čaušić (od 46. Jovančić), Krstičić – Kafu (od 61. Simić), Ben, Marin – Boaći.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама