Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Ivan Horvat: Davaćemo maksimum, borićemo se do kraja

Izvor: RK Crvena zvezda

Kapiten juniorske ekipe Crvene zvezde, koja je aktuelni šampion Srbije, i član kadetske reprezentacije Srbije Ivan Horvat predvodnik je generacije Zvezdine talentovane dece koja su priključena prvom timu u toku protekle sezone.

Ivan je Zvezdino dete, uz Aleksu Tufegdžića, Matiju Nikolića i Stefana Petrića prošle sezone je debitovao za prvi tim, a u plej-ofu dobio i veću minutažu. Letos bio član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za kadete u Hrvatskoj, zajedno sa Petrićem, koja je izborila plasman na SP u Makedoniji naredne godine, i pogađao je mrežu 14 puta.

– Uglavnom je većina ekipe nova, uz igrače koji su ostali iz prošle sezone i novih igrača, tu je i nas par iz mlađih kategorija, za koje je ovo prva sezona u kojoj ćemo moći da pružimo doprinos Zvezdi. Nosimo i neko iskustvo sa Evropskog prvenstva na kojem smo učestvovali, smatra izdanak Zvezdine škole.

Mladi srednji bek očekuje velike borbe u narednoj sezoni.

– Nikome nećemo dopustiti da nas pobedi, davaćemo maksimum, borićemo se do kraja i da uđemo u plej-of. Mislim da ovo može da bude dobra sezona, da možemo da uradimo dobre stvari, iako su nas možda i potcenili.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама