Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

Kostakurta: Postoji nešto drugačije na Marakani, svi navijači se stapaju u jedno

Izvor: Index.hr

CRVENA ZVEZDA večeras od 21 sat igra protiv Napolija na rasprodanoj Marakani u prvom kolu Lige prvaka.

Bit će to prvi nastup srpskog prvaka u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju nakon 26 godina. Osim Napolija, u grupi su veliki Liverpool i PSG, tako da je Zvezda apsolutni autsajder, no nikome neće biti lako na Marakani.

Legendarni branič Milana iz zlatnih dana kluba, Alessandro Costacurta, smatra da je beogradski stadion pravo grotlo i da će Napoliju biti jako teško doći do bodova. Costacurta je na Marakani igrao mitsku utakmicu osmine finale tadašnjeg Kupa prvaka 1988/89., kad je slavni Milan zahvaljujući magli uspio proći Zvezdu i započeo europsku dominaciju.

IZVOR: Screenshot Youtube

Nakon 1:1 u prvom susretu na San Siru, Zvezda je u Beogradu vodila 1:0 golom Dejana Savičevića i bila je na korak od izbacivanja najbolje momčadi Europe. No, magla je prekinula susret. 24 sata kasnije igrala se nova utakmica, završilo je 1:1, a Milanezi su prošli na penale. Došli su do finala gdje su u finalu uništili Steauu s 4:0.

”Sjećam se policajaca koji me je cijelo vrijeme gledao mrko i oko glave mi je mahao pendrekom. Nisu mi učinili ništa loše, ali bilo je užasno neugodno. Tijekom slavlja, ugrizao me pas”, prisjetio se Costacurta događaja od prije točno 30 godina, pa je nastavio:

”Postoji nešto drugačije na tom stadionu, nešto posebno. Neka vrućina koju osjećaš još na zagrijavanju. Rekao sam svojim suigračima da se Marakana i svi navijači stapaju u jedno. Postaju momčad.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама