Хокеј Хокеј/Вести

Seniori hokejaškog kluba započeli sa treninzima, Jovica Rus trener, U14 u IHL-u

I seniori hokejaškog kluba Crvena zvezda započeli su sa svojim treninzima za novu sezonu.

Foto: SKHL crvena zvezda

Glavna vest je svakako promena šefa struke. Umesto prošlogodišnjeg trenera Igora Krivošlika, ove sezone seniore će predvoditi Jovica Rus. Takođe, novo/staro ime u crveno-belom taboru, ovoga puta ne kao igrača, nego kao tim menadžera, je Nenad Raković.

Treninzi se, inače, za sada odvijaju na suvom, i sa njima se krenulo prošlog petka. U ekipi će biti skoro svi domaći igrači od prošle sezone (ako bude nekih odlazaka i dolazaka bićete blagovremeno obavešteni). Takođe 7-8 juniora, od prošle sezone, pokušaće da nađe svoje mesto u seniorskoj ekipi.
Prioritet ove sezone su: osvajanje domaćeg prvenstva kao i što viši plasman u Regionalnom IHL takmičenju.
U klubu žele da uspostave dugoročan sistem na afirmaciji domaćih igrača u međunarodnom takmičenju. Za sad od inostranih pojačanja nije ništa planirano, a čim bude, najavićemo ko bi mogao da obuče crveno-belu opremu.

Crvena zvezda je ostavrila i saradnju sa Kanađaninom Džo Bernijem (direktor hokejaških operacija) koji pomaže seniorski pogon Crvene zvezde ove sezoene u sportskom i organizacionom smislu (uskoro ćemo objaviti detalje ove saradnje).

Crvena zvezda će ove sezone učestvovati i u Kontinental Kupu (19. oktobar) gde će se susresti sa domaćom ekipom MAC (Budimpešta), te Jesenicama (Slovenija) i Renonom (Italija).

Pitali smo i tim menadžera, Nenada Rakovića, da nam malo kaže svoje utiske i očekivanja otkako je došao na ovu poziciju. Evo šta je rekao za naš portal:

“Što se tiče mog povratka u Zvezdu, prošlo je 10 godina od kad sam bio kao igrač u Zvezdi. Mnogo se toga promenilo, Zvezda je postala stabilan i veoma organizovan klub sa jasnom vizijom razvoja srpskog hokeja. Veliki će mi biti izazov rad sa seniorskom ekipom. Ekipa je veoma talentovana, sa dobrom radnom etikom i uz dobar rad, tokom sezone, može se postići i dobar rezultat. Primarni cilj ove sezone je promovisanje mladih igrača koji će biti nosioci igre reprezentacije u budućnosti, tako da će im učestvovanje u IHL ligi i Kontinetal Kupu biti veoma korisno. Biće i veliki izazov nastupiti u drugoj rundi Kontinetal Kupa gde učestvuju najbolje ekipe iz Mađarske, Italije i Slovenije. Biće to odlična prilika da naš mladi tim odmeri snage i vidi svoje mogućnosti protiv renomiranih protivnika.”

Foto: SKHL Crvena zvezda

Što se tiče mlađih selekcija, U14 je prijavljena za IHL tako da će i ove sezone nastupati u tom Regionalnom takmičenju zajedno sa selekcijama do 16 i 18 godina, dok će U12 igrati samo domaće (srpsko) prvenstvo, a selekcije U8 i U10 ERSTE Ligu budućih šampiona.

Treneri svih mlađih selekcija za ovu sezonu su:

Direktor škole hokeja – Vojin Koljenšić

U8 – Vukašin Stević

U10 – Nikola Bera

U12 – Boris Danon

U14 – još nije određeno

U16 – Marko Juloski

U18 – Nenad Milinković

Svim Zvezdinim selekcijama želimo puno sreće u nastupajućoj sezoni, a mi ćemo se truditi da vas pravovremeno izveštavamo o svemu vezanom za naš hokejaški klub.

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама