Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Remi Zvezde i Spartaka, odluka u Trnavi

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su 1:1 (1:1) sa Spartakom iz Trnave u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Gol za crveno-bele postigao je El fardu Ben sa bele tačke, dok je za gostujući tim strelac bio Erik Grendel.

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, odlučio se za sledećih startnih 11: Borjan, Jovičić, Degenek, Krstičić, Ebisilio, Stojiljković, Rodić, Stojković, Ben, Radonjić, Savić.

Na klupi se nalaze: Popović, Srnić, Babić, Milić, Jovančić, Gobeljić.

Trener Spartaka iz Trnave, Radoslav Latal, odlučio se za startnu postavu: Chudy, Kadlec, Grendel, Sloboda, Čonka, Godal, Toth, Bakoš, Jirka, Grešak.

Crveno-beli fudbaleri dobro su otvorili utakmicu, te su već u prvom minutu zabeležili prvu priliku. Probijao je Radonjić po levoj strani, u šansi se našao i Rodić posle kornera, ali je realizacija izostajala. Nakon nešto mirnije igre, Zvezda je krenula u kontru koju je povukao Ben, lopta je došla do Stojiljkovića, koji je dodao do Krstičića, a on je oboren u šenstaestercu. Španski sudija pokazao je na belu tačku, a Ben je uspešno realizovao jedaesterac za vođstvo Zvezde 1:0.

Ipak, već u sledećem minutu usledio je hladan tuš za punu Marakanu. Brzu akciju izveli su igrači Spartaka, a Grendel je pogodio za izjednačenje 1:1 i prvi Zvezdin primljeni gol na evrospkoj sceni ove sezone. Dosta izjednačeniju igru oba tima gledali smo do kraja prvog dela igre, te nije bilo velikih prilika za gol. Ebisilio je iz slobodnog udarca šutirao u okvir gola, ali je golman Spartaka bio na mestu, pa se rezultat nije menjao.

U drugi deo igre Crvena zvezda je ušla u istom sastavu. Prvi žuti karton u crveno-belim redovima dobio je Nemanja Radonjić u 49. minutu. Ponovo su domači igrači zaigrali ofanzivno, pa su se u prilikama našli Jovičić, Radonjić pa Ebisilio, ali nisu uspevali da dođu do pogotka. Vrlo brzo Milojević je napravio prvu izmenu, Stojiljkovića je zamenio Nemanja Milić.

Tri kornera za redom imala je Crvena zvezda, ali bez velike prilike. Već u 70. minutu Nemanja Milić je doživeo povredu, pa ga je zamenio Slavoljub Srnić. Posle kontre fudbaleri Spartaka su se našli u dobroj šansi, ali je Degenek odlično reagovao. Već u sledećem napadu uzvratio je Ebisilio, koji je šutirao pored gola, a potom i napustio teren, da bi ga zamenio Simić. U poslednim minutima utakmice crveno-beli su ponovo pokazali napadačku inicijativu, šut je oprobao i Radonjić, ali je lopta završla u rukama Šuda. Meč je produžen pet minuta, što su Zvezdini fudbaleri iskoristilibda dodatno pritisnu goste, pa se tako Radonjić ponovo našao u šansi na ivici šesnaesterce, šutirao ali se lopra odbila od odbrane gostiju.

Revanš meč trećeg kola igraće se 14. avgusta na stadionu Spartaka.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама