Хокеј Хокеј/Вести

Počele poslednje pripreme, hokej u boljoj poziciji ove sezone

Druga faza suvih priprema, za selekcije U8, U10, U12 i U14, otpočela je 4. avgusta, dok će selekcije U16, U18, kao i prvi tim kluba, na svoje pripreme sačekati još nekoliko dana.

Da je i van sezone, klub vredno radio na poboljšanju mogućnosti koje se mogu staviti na raspolaganje hokejašima, u prilog govori činjenica da se kao novitet u Zvezdi, trenažni proces igrača odvija u Beogradu, u trening centru Iglo, koji se nalazi pod veštačkim ledom, postavljenim u sportskom centru Olimp.

Dok je intenzitet treninga za sada ograničen na svega tri treninga nedeljno, kako se otvaranje sezone bude bližilo, učestalost izlazaka na plastiku će se ravnomerno povećavati. Ono što je od izuzetnog značaja jeste i činjenica da se pored veštačkog leda, sa hokejašima radi i na poligonima, ali i na štop tehnici, dok je rad na koordinaciji rada ruku i nogu ostavljen za vreme u bazenu, takođe u okviru centra.

Pored navedenih noviteta, koordinator, gospodin Vojin Koljenšić, aktivno pokušava da izbori i  dnevni boravak za najmlađe, u okviru centra. Naime, za selekcije U8 i U10 u planu je program koji će se sastojati u celodnevnom boravku klinaca u okviru centra. To bi značilo da dan počinje ranim dolaskom u centar, gde bi led, bazen, šetnja po Zvezdarskoj šumi, ručak i druženje sačekali male hokejaše. Pored aktivnog team building-a, ovakav program išao bi u prilog i roditeljima, koji bi mogli da ostave decu na bezbednom, sa trenerima Zvezde. No, ovakav vid saradnje kluba i hokejaša je trenutno u razvoju.

Kako je već navedeno, sezona se bliži svom početku. Usled toga, igračima predstoje mini pripreme, zbog kojih će morati na put u Češku, u trajanju od 1og do 31og avgusta. Deca koja nisu na spisku putnika, za to vreme će ostati na trenažnom procesu u Beogradu, gde će čak četiri puta nedeljno ići na treninge.

Kada je reč o ledu koji će Zvezde imati na raspolaganju u ledenoj dvorani Pionira, klub ga očekuje između 10-og i 15og septembra. Do tada, za najmlađe hokejaše, na raspolaganju je i škola Rade Končar, za potrebe motoričkih sposobnosti.

Na posletku, pozitivna vest je i da su trojica hokejaša selekcije U20 trenutno u gostima HK Jesenice, u cilju nastavka izuzetne saradnje ova dva kluba!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама