Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Liga nam je kvalitetna

Izvor: FK Crvena zvezda

Serija utakmica se nastavlja, Crvena zvezda će u subotu, 4. avgusta, od 19 časova, gostovati ekipi Voždovca u okviru trećeg kola Superlige.

 

Lider na tabeli i šampion Srbije pokušaće da ostvari i treću pobedu ove sezone, ali put do nova tri boda neće biti nimalo lak, smatra šef stručnog štaba Vladan Milojević.

— Ušli smo u seriju utakmica, i sve do 9. kola, čini mi se, igramo sa ekipama koje su prošle godine završile u plej-ofu, tako da možemo da kažemo da su to sve dobre ekipe. Voždovac je organizovana, stabilna ekipa, imaju odličan spoj iskustva i mladosti, forsiraju mlade igrače, ali imaju i taj kostur starijih igrača koji su nosioci. Očekuje nas teška utakmica, na njihovom stadionu sa veštačkom podlogom. Adaptiraćemo se maksimalno na podlogu, ali ne bi fokus trebalo da bude na tome. Spremićemo se na adekvatan način da odigramo dobru utakmicu. Vratili smo se kasno u sredu uveče, imali smo jedan trening oporavka tako da ćemo danas videti kakva nam je zdravstvena situacija i na koga mogu da računam, još ne znam koji ću tim izvesti — rekao je Milojević.

Zvezdin trener ne slaže se sa tezom da su utakmice u domaćem prvenstvu lakše od evropskih.

— Naši klubovi u Evropi su prošli dalje, tri kluba su prošla, i jedno veliko bravo za ekipu Spartaka. Nije bilo lako da se eliminiše Sparta. Radnički mislim da možda i ne zaslužuje ovaj rezultat. Da su imali malo drugačiji rezultat u Izraelu, i oni bi prošli, i to pokazuje kakav je naš fudbal. Ne sme sa potcenjivanjem da se gleda na naše prvenstvo. Ovo je veliki uspeh. Ne znam da li je i jedna Poljska ekipa prošla dalje, na primer? Prema tome, nije sve kod nas tako loše. Očekuje nas jako teška utakmica sutra, i ne treba gledati da li je evropska ili ne. Nravno, uvek imate u glavi i druge utakmice kada igrate u ovakvom ritmu, ali mi znamo koji nam je cilj u prvenstvu i moramo biti i psihološki spremni za takve situacije — objasnio je Milojević i dodao:

— Imamo iskustvo iz prošle godine i pokušaćemo da se sa time nosimo i ove godine. Moramo da se brzo prebacimo iz jednog takmičenja u drugo. Nismo toliko rutinski pobedili Suduvu, možda je tako izgledalo, a mislim da je svaka naredna utakmica najteža. Moramo da radimo, da se pripremamo, nemamo puno vremena ali tako je kako je, profesionalci smo i tako moramo da se ponašamo, a svaka naredna utakmica je najteža i najbitnija — zaključio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама