Хокеј Хокеј/Вести

Bivši igrači i treneri protiv zabrane Saveza (2. deo)

Kao što smo vam i obećali, povodom zabrane koju je hokejaški Savez Srbije uveo za mlađe kategorije (a odnosi se na zabranu igranja međunarodnih liga) donosimo mišljenje i onih koji su svoj hokejaški životni vek većinom proveli u taboru ljutog rivala. Ipak, i pored svog rivalstva između Zvezde i Partizana, preovladava zdravo razmišljanje koje je usmereno ka dobrobiti srpskog hokeja. Nažalost, kao što smo rekli u nekim svojim prethodnim člancima, mnogi bivši hokejaši su razočarani trenutnim stanjem u srpskom hokeju i zbog toga mnogi nisu želeli ni da govore na ovu temu. Razočarenje nekih je toliko da više, kako su nam rekli, jedva da se nateraju i da uđu u ledenu halu Pionir. Ipak, neki su se odlučili da iznesu svoje mišljenje jer veruju da se nešto ipak može promeniti i da će ovo o čemu pišemo ipak dopreti do čelnih ljudi u Savezu te da će preinačiti svoju prvobitnu odluku.

Dušan Rudan je za naš portal rekao sledeće: Bez obzira što se radi o sajtu Crvene zvezde, pratim šta se događa u hokeju iako sam već nekoliko godina van njega. Nekada smo trčali da igramo neke lige sa kvalitetnijim timovima, sa bivših prostora, i imali velike uspehe. U to vreme uglavnom se radilo o seniorima. Ne vidim razlog zašto ne bismo omogućili i mlađim selekcijama da mogu uporediti svoje sportske sposobnosti sa vršnjacima iz drugih sredina. Uostalom treba animirati decu kako se ne bi svelo na igranje u krug samo sa istim timovima kojih nažalost ima sve manje u Srbiji. Normalno, treba ozbiljno shvatiti i našu ligu u svim selekcijama, a ko ima mogućnosti da ispoštuje pre svega domaće takmičenje, ne vidim neki opravdani razlog za zabranu takmičenja i sa drugim timovima van Srbije.”

U toku jučerašnjeg dana razgovarali smo sa gospodinom Goranom Radovićem Kengurom koji je bio vrlo jasan rekavši da  međunarodne lige mogu da donesu samo dobro našoj deci i da im to, i pored insistiranja da se domaćem prvenstvu da prioritet, ne treba uskratiti. Gospodin Radović je napomenuo da je deci potrebno što više dobrih i kvalitetnih utakmica, kao i da se utakmice koje naši klubovi igraju međusobno u regionalnim ligama (ako se takmiče u istom rangu) trebaju bodovati i za srpsko prvenstvo (takav je bio slučaj oko seniorskih ekipa prošle sezone). Takođe je naglasio da hokej u poslednjoj dekadi ide silaznom putanjom i da ne treba dozvoliti da se taj pad ubrza nekim pogrešnim odlukama nego da treba uraditi sve kako bi se hokej vratio na put stare slave.

Za kraj, danas smo imali čast da pričamo i sa Aleksandrom Kosićem koji je naglasio da su zabrane sulude i da je potrebno ispoštovati domaće prvenstvo ali ne i “zatvoriti” decu unutar njega gde će igrati samo jedni protiv drugih. “Deca moraju da napreduju, a to sigurno ne mogu u ligi koja maksimalno broji četiri kluba!”, rekao je Sale.

Naravno, kao i svi njegovi prethodnici naglasio je važnost infrastrukture, a onda je na samom kraju razgovora pogodio u samu srž, rekavši sledeće:

“Svi oni koji pokušavaju da sprovedu ove zabrane treba da se vrate u doba kada su oni bili deca i kada su igrali hokej. Neka se dobro zapitaju kako bi oni i njihovi roditelji reagovali tada da im je neki Pera, Žika ili Steva iz Saveza uveo zabrane da igraju međunarodne lige!”

Dragi čitaoci, svoje nezadovoljstvo odlukom Saveza da se deci do 14 godina zabrani takmičenje u međunarodnim ligama možete da izrazite i potpisivanjem peticiji na ovom linku.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама