Хокеј Хокеј/Вести

Dvomesečne pripreme su pri kraju, slede Lorencov test i test motoričkih sposobnosti

Dvomesečne pripreme nižih selekcija polako se privode kraju, što će rezultirati još jednom proverom, koja će biti održana već 16.6. sa početkom u 9h, u školi Rade Končar. Na dvodelnoj proveri, iz selekcija u8 i u10, učešće će imati čak 65 kandidata, što je više nego koliko je učestvovlao na prvoj proveri, koja je bila održana 12.5. ove godine, kada ih je bilo 56. Sada, kandidate broje i klinci iz Školice hokeja.

Novitet predstojeće provere jeste funkcionalna sposobnost zdravlja kandidata, tzv. Lorencov test, čiji će koordinator biti Vojin Šilja Koljenšić. Ujedno, ovo će biti prvi deo testa, dok će se drugi sastojati u proveri motoričkih sposobnosti kandidata.

Cilj predstojeće provere prvenstveno se ogleda u što boljem poznavanju kandidata, u svrhu adekvatnijeg postupanja sa njima, zatim proveri napretka dvomesečnih priprema, ali i dalje razvrstavanje kandidata koji će u sezoni 2018./2019. nastupati u timu Crvene zvezde i Red team – u.

Pored g. Koljenšića, učešće i održavanju ovih priprema i provera, tim duguje i trenerima B. Danonu, V. Steviću, A. Mihajloviću, I. Jovanoviću, kao i bivšim Zvezdinim hokejašima, dr. Ivankoviću i dr. Stojanoviću.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама