Кошарка Кошарка/Вести

Zvezdina rekacija na tužbu Kvinsija Milera

Izvor: Blic sport

Kvinsi Miler tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenih zarada i bosnusa. Miler od svog bivšeg kluba potražuje sumu od 91 000 evra. Informativna služba KK Crvena zvezda se tim povodom obratila Blicu, čiji dopis prenosimo u celosti.

– KK Crvena zvezda mts po ko zna koji put prinuđen je da reaguje na neistinite informacije ili u najmanju ruku „polu-informacije“ koje se objavljuju i koje su vezane za pojedine sporove koje klub vodi pred BAT – FIBA. Posebno smo neprijatno iznenađeni činjenicom, da se objavljuju  informacije koje stižu od pojedinih medija iz inostranstva, za koje se sumnja da su prilično bliski sa pojedinim menadžerima sa ovih prostora, a da niko za verodostojnost informacije nije ni u jednom trenutku kontaktirao nikoga iz kluba? Poslednja u nizu neistina je da je naš nekadašnji igrač Kvinsi Miler dobio tužbu pred BAT i da je KK Crvena zvezda mts dužan da mu isplati sumu od 91 hiljadu evra. KK Crvena zvezda mts u sporu pred organizacijom sa kojom ima izuzetno loše odnose i to samo (iz njemu znanih razloga), zbog činjenice da u njoj FIBA-BAT neovlašćeno ima veliki uticaj, jedan od takozvanih “lojalnih zvezdaša”,  a sada visoki činovnik FIBA Zoran Radović, izgubio je spor i dužan je da plati Kvinsiju Mileru sumu od 80.100 dolara – kaže informativna služba Zvezde i dodaje.

– Ono sa čime javnost nije upoznata je podatak, da je BAT ignorisao kazne izrečene igraču tokom njegovog boravka u KK Crvena zvezda mts! Potpuno nam je nejasno kako je moguće da FIBA ignoriše da, osim što u svakom pravilniku bilo kog ozbiljnog kluba, i ugovorima, postoje određena prava igrača, posebne klauzule i bonusi za timske uspehe i lična dostignuća, tako postoje i OBAVEZE i SANKCIJE prema igračima, ukoliko se istog klupskog pravilnika i ugovora ne pridržavaju! KK Crvena zvezda mts shodno pravilniku kaznio je igrača Kvinsija Milera zato što je dana 13. 03. 2016. godine tokom noćnog provoda, u 03.30 ujutru, učestvovao u sukobu u jednom beogradskom noćnom klubu, i tom prilikom u tuči zadobio i telesne povrede. O tom incidentu postoji i zapisnik koji je sačinila beogradska policija. Shodno pravilniku koga se nije pridržavao, igrač Kvinsi Miler kažnjen je po nekoliko tačaka i novčano sankcionisan.  Moralni deo cele priče, da je do incidenta došlo sredinom marta u noći pošto je slavio skriveno potpisivanje ugovora sa Makabijem iz Tel Aviva, ostavljamo zvezdaškoj javnosti na sud.

– Zašto čvrsti argumenti KK Crvena zvezda mts nisu uvaženi, kao i u slučaju sramno malog obeštećenja u sporu kluba sa Vojislavom Stojanovićem i njegovim menadžerima, i plaćanja obeštećenja Izraelcu Galu Mekelu koji se dvostruko naplatio i kroz ugovore sa KK Crvena zvezda i Makabijem, nisu uvaženi, nije pitanje za klub, već za Zorana Radovića i FIBA. Interesantno je da za „postojanje“ dotičnog gospodina saznamo svaki put kada treba presuditi – na štetu Crvene zvezde. I to zvezdaška javost treba da zna. O mešetarenjima dotičnog „iza zavese“ poput perioda kada su pojedinci ekspresno uvodili ovaj klub u višemilionske dugove, ili neuspelog pokušaja da formira „svoju“ ABA ligu 2015. godine,  klub će se oglasiti ukoliko bude bilo potrebe drugom prilikom.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама