Фудбал Фудбал/Вести

Posetite Zvezdin muzej u Noći muzeja

Izvor: FK Crvena zvezda

Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, ove godine se održava 14. put. Noć muzeja je ujedno deo Evropske Noći muzeja čijoj se inicijativi Srbija priključila 2006. godine.

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva Noć muzeja, održana u pet beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za četrnaest godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Noć muzeja 2018. biće održaa 19. maja, od 17,00 do 01,00. Među mnogobrojnim atraktivnim muzejima u Beogradu i Srbiji, još jednom se nalazi i najveći sportski muzej na Balkanu — muzej FK Crvena zvezda.

Tema ovogodišnje Noći muzeja u našem muzeju biće evropska sezona Crvene zvezde u sezoni 1957/58. U muzeju će biti izložene arhivske fotografije, tekstovi i novinski isečci koji svedoče o utakmicama koje je Crvena zvezda odigrala u Evropi te sezone, računajući naravno i dvomeč protiv Mančester Junajteda, kao i samu minhensku tragediju. Motiv za ovu temu je svakako taj što se ove godine obeležava 60 godina od tog tragičnog događaja.

Iskoristite priliku i posetite najbogatiji sportski muzej na ovim prostorima. Ulaznice za Noć muzeja po ceni od 450 rsd mogu se kupiti na svim Eventim prodajnim mestima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама