Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda sa pol pozicije startuje u plejofu

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Tamiš u poslednjem kolu grupe A Superlige Srbije rezultatom 94:87 (29:17, 21:27, 17:23, 27:20). Na taj način crveno-beli su obezbedili prvo mesto u grupi pred početak plejofa.
Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Tamiš u poslednjem kolu grupe A Superlige. Pančevci su pružili snažan otpor, ali su crveno-beli u završnici odigrali dobru odbranu. Ključne poene u završnici postigli su Tejlor Ročesti i Dejan Davidovac i na taj način ostvarili nedostižnu razliku. Na kraju su izabranici Milenka Topića slavili rezultatom 94:87 i obezbedili prvo mesto u grupi A Superlige.
Najefikasniji pojedinac u redovima Crvene zvezde bio je Alen Omić koji je meč završio sa 19 poena, 14 skokova i pet asistencija. Dvocifreni su bili još Džejms Feldin sa 17 koševa, Tejlor Ročesti ubacio je 11 i Ognjen Dobrić koji je postigao 10 poena.
Crveno-beli su bolje započeli utakmicu. Feldin je sa dve trojke i odličnim dodavanjem Branku Laziću u kontri kreirao prednost od devet poena razlike u ranoj fazi – 14:5. Krajem deonice Ognjen Dobrić je pogodio svoju prvu trojku na utakmici, a Davidovac polaganje koje je donelo Zvezdi dvocifreno vođstvo – 29:17.
Međutim, slabiji početak drugog perioda omogućio je motivisanom rivalu da napravi seriju 8:0 i potpuno se vrati u rezultatski egal koji je trajao gotovo do same završnice utakmice. Tamiš je bio veoma motivisan, koristio je prilike koje su im se ukazivale, ali je u završnici Crvena zvezda bila bolji tim.
Crveno-beli su odigrali čvrsto u odbrani kada je bilo najpotrebnije, a Ročesti i Davidovac postigli bitne poene koji su odredili pobednika u ovom meču.
Crvena zvezda je uspešno završila takmičenje u grupi A Superlige Srbije. Već naredne nedelje kreću odlučujuće bitke u plejofu, a crveno-beli brane trofej namenjen šampionu Srbije.
Crvena zvezda mts – Tamiš 94:87 (29:17, 21:27, 17:23, 27:20)
Crvena zvezda mts: Čović 4, Davidovac 10, Lazić 14, Radanov, Antić 7, Dobrić 10, Feldin 17 (5sk), Janković 2, Ročesti 11, Omić 19 (14sk, 5as), Lesor, Jovanović.
Alen Omić: 
’’Svi smo znali da neće biti lagana utakmici i da oni neće doći sa belom zastavicom. Čestitam stručnom štabu na dobro pripremljenoj utakmici. Iako je bilo uspona i padova, ostvarili smo zadatak da budemo prvi na tabeli u našoj grupi. Treba se odmoriti i vratiti se na teren sa novom energijom jer znamo šta nas čeka u budućnosti’’
Milenko Topić: 
’’Teška utakmici koju smo morali da pobedimo da bismo ostali na prvoj poziciji. Nismo uspeli da na teren prenesemo energiju koju smo imali na utakmicu. Mi smo mislima bili u plejofu. Ekipa Tamiša je doprinela našoj lošijoj partiji. Pojavila se bojazan i nedoumica u branjenju centralnog pika. Pokušali smo na više načina da to zaustavimo. Ponekad je bilo dobro, ali mnogo češće loše. Sve je ipak posledica toga što smo ušli mekano bez energije i bez kontakta.
Imali smo zadatak da ostanemo na prvoj poziciji i to smo uradili. Odmorićemo se jedni od drugih jedan dan i spremamo se za plejof’’
Скочи на траку са алаткама