Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Pešić i Radonjić za pobedu u 157.večitom derbiju!

Autor: CZBG, Tadić M.

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu u okviru 31.kola Super lige Srbije savladavši Partizan rezultatom 2:1 (2:0). Do pobede u 157. “večitom derbiju” crveno-beli stigli su golovima Radonjića i Pešića.

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, na ovom meču nije mogao da računa na Vujadina Savića, a odlučio se za startnih 11: Borjan – Stojković, Le Talek, Babić, Rodić – Krstičić, Jovičić – Srnić, Ben, Radonjić – Pešić. Na klupi: Supić, Gobeljić, Frimpong, Račić, Milijaš, Adžić, Donald.

Obe ekipe nervozno su otvorile utakmicu, te u prvih 15 minuta nismo videli izgledne prilike. Prvo ozbiljniju šansu na utakmici imao je Srnić koji je glavom šutirao pored gola. Ipak, u nastavku utakmice viđena je znatno ofanzivnija igra crveno-belih došli do dvostruke prednosti. Nakon akcije Pešića i Srnića, lopta je došla do Radonjića koji je bio precizan za 1:0 i eksploziju “Marakane”. U istom ritmu nastavili su izabranici Vladana Milojevića i u nastavku utakmice, te su posle samo nekoliko minuta povećali svoje vođstvo. Ovog puta egzekutor je bio Pešić, koji je tako nastavio golgetersku seriju. Nakon greške igrača Partizana, lopta je došla do Jovičića, on ju je prosledio Benu koji je sjajno pronašao Pešića. Do kraja prvog dela igre promena na terenu nije bilo, fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa ofanzivom, pa su šuteve ka golu Partizana uputilu Ben, Radonjić i Pešić. Sa druge strane, Partizan nije uspevao da ugrozi gol Milana Borjana, nijedan šut ka golu nisu uputili crno-beli, pa je rezultat ostao nepromenjen (2:0).

 

Po povratku na teren, izvršena je jedna izmena u redovima Partizana, Tošić je ušao u igru, dok su crveno-beli nastavili igru u istom sastavu. Nešto organizovaniju igru prikazali su fudbaleri Partizana u nastavku utakmice, ali je Zvezdina odbrana, predvođena kapitenom Stojkovićem, odlično reagovala i prekidala svaki napad. Nakon odigranih 15 minuta, sudija Danilo Grujić bio je prinuđen da prekine utakmicu, usled nereda na zapadnoj tribini stadiona “Rajko Mitić”. Posle nekoliko minuta, neredi su zaustavljeni, pa je fudbal ponovo bio u prvom planu.

Prvu izmenu u domaćoj ekipi izvršio je Milojević, koji je umesto Radonjića na teren poslao Mičela Donalda. Bez velikih prilika na obe strane terena proteklo je nekoliko minuta. Četiri minuta pre kraja regularnog dela utakmice, Partizan je imao dobru priliku da dođu do gola, slobodan udarac izveo je Tošić, ali je Borjan odlično reagovao i sačuvao svoj gol. Još jedna izmena u crveno-belim redovima – u igru je ušao Adžić i zamenio Srnića. Ni jedna ni druga ekipa nisu stvorile izgledne prilike za gol, na terenu se našao i Nenad Milijaš. Činilo se da će domači igrači mirno privesti utakmicu kraju, ali je usledio slobodan udarac za Partizan iz kog je pogođena stativa. To nije bilo sve, nakon duela Grujić je pokazao na belu tačku, a siguran egzekutor penala bio je Ožegović 1:2.

Tenzije sa tribina prenele su se i na teren, ali je ubrzo usledio i kraj utakmice. Crvena zvezda je ovom pobedom povećala svoju prednost na devet poena u odnosu na večitog rivala, te tako došla na korak od nove titule.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама