Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

157. derbi: Zvezda za titulu

Autor: CZBG, Pavković M. 

Oči fudbalske Srbije biće sutra uprte ka stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde Crvena zvezda dočekuje ekipu Partizana. Večiti derbi na programu od 18:30 časova. Direktan prenos obezbeđen je na kanalima Arenasport televizije.

Rezultat ovog meča može u velikoj meri da utiče na šampionske ambicije večitih rivala. Crvena zvezda je prva na tabeli (39 bodova)  sa šest bodova više od Partizana, koji na svom kontu ima 33 boda. Svesni su svi u crveno-belom taboru da im sutrašnja podeda praktično donosi pehar šampiona Srbije. Teško je očekivati da bi Crvena zvezda prosula eventualnu prednost od devet bodova. Ipak, treba biti oprezan. Ako nekome ikada bude pokazivano kako izgubiti dobijeno, obavezno štivo bila bi završnica prošlogišnje Superlige Srbije. I tada je Zvezda, kao i sada, ušla u plej-of sa lepom bodovnom zalihom, ali je, zahvaljujući porazima u večitom derbiju i protiv Voždovca, titula otišla na crno-belu stranu Topčiderskog brda.

Šef struke crveno-belih, Vladan Milojević, imaće na raspolaganju gotovo sve igrače. Za očekivati je da se među stativama nađe Milan Borjan. Budući da je i dalje neizvesno u kojoj meri se Vujadin Savić oporavio od povrede, par centarhalfova bi trebali da čine Le Talek i Babić. Bekovske pozicije rezervisane su za Stojkovića i Rodića. Ispred njih bi svoje mesto trebali da zauzmu Jovičić i Krstičić. Jedina dilema za trenera Milojevića biće pozicija levog krila za koju konkurišu Luka Adžić i Nemanja Radonjić. Adžićeva forma je u usponu. U poslednje vreme beleži zaista dobre partije i sa pravom može da se nada da će sutra istrčati na teren ’’Marakane’’ u prvih 11. Radonjićev adut je svakako brzina. Partizan je ekipa koja živi od poseda. Eventualne greške crno-belih na sredini terena mogla bi da rezultuje kontranapadima fudbalera Zvezde, gde se Radonjić odlično snalazi. Na poziciji iza napadača naći će se sasvim sigurno Ben, dok će desno krilo pokrivati Slavoljub Srnić. Udarna igla Zvezdinog napada biće Aleksandar Pešić.

Svi preduslovi za kvalitetnu i lepu fudbalsku predstavu su tu. Ostaje da se nadamo će nam akteri 157. po redu okršaja večitih rivala to i pružiti. Na nama je da napunimo tribine i još jednom pokažemo koliko volimo Crvenu zvezdu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама