Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Verujem u svoje igrače

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 28. kola Superlige Srbije gostuju ekipi Mačve u Šapcu. Meč je na programu u nedelju, 18. marta, od 17 časova.

konferencijapredmacvuvest7.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred utakmicu.

— Ne bih imao šta da dodam ili oduzmem o ekipi Mačve onome što sam rekao pred utakmicu koju smo odigrali pre tri dana u Šapcu. Pokazalo se da su oni iskusna, disciplinovana i agresivna ekipa, pogotovo kada igraju pred svojom publikom. Mi smo nažalost ispali iz Kupa. Spremamo se za sutrašnji meč, nemamo mnogo vremena da razmišljamo o tome što se desilo. Rekao sam i nakon utakmice da naravno nismo želeli takav scenario, ali sada moramo da se fokusiramo samo na sutrašnji meč. Razgovarali smo o prethodnom susretu, generalno mi stalno i razgovaramo. Što se tiče samog zalaganja na terenu ne mogu da kažem da imam zamerki. Gledamo meč, analiziramo ga i trudimo se da popravimo ono što nije valjalo. Normalno je da su naši protivnici motivisani, protiv Zvezde svi imaju ogorman motiv, pogotovo kad su domaćini. Mačva je ekipa koja bez obzira na sve dugo igra zajedno, to je element u fudbalu koji je jako značajan i videćemo kako će sutra to izgledati – rekao je Milojević.

Ekipa Crvene zvezde zbog povreda suočava se sa kadrovskim problemima.

— Od samog početka našeg druženja znate da sam neko ko stvarno ima poverenja u sve svoje igrače. Tako nam je kako nam je, ne tražim izgovore pa neću ni ovog puta. Igraće sastav koji je najspremniji i koji je adekvatan za tu utakmicu. Danas imamo trening pa ćemo videti ko je spreman. Imamo još vremena do meča, ali sigurno je da samo na Račića neću moći da računam zbog žutih kartona, a postoje naznake da su se neki igrači oporavili, ali i da neki definitivno neće moći da igraju. Ali, videćemo nakon treninga.

Šef stručnog štaba osvrnuo se na izvođenje penala na četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije.

— Šta god da se negativno desi ja sam kriv, ja sam taj koji donosi odluke. Nije Radonjić šutnuo da ne bi dao gol. Da li je neko šutnuo prvi, treći ili poslednji, može sad da se tumači na mnogo načina. Kad se dođe do penala, to je rulet. Jedini krivac sam ja, i preuzeću isključivu odgovornost. Išli smo na to da osvojimo sve trofeje, nije se to dogodilo, i treba biti samokritičan. Već sam govorio da sam dovoljno hrabar da se nosim sa svim što radimo tako da sam i ovog puta dovoljno hrabar da preuzmem svu odgovornost.

Zvezdin strateg istakao je da njegova ekipa nastavlja maksimalno fokusirano da radi na treninzima.

— Radimo kao i uvek. Nekada dođu neke stvari koje ne priželjkujemo, nešto što nam se prošle godine nije dešavalo, ove nam se dešava. Jako je teško igrati utakmice kada trenirate konstantno na jedan način, a imate i neke specifični susreti kao što je prethodna utakmica, gde ima mnogo faktora koji utiču na igru. Negde ne možete da prikažete sve što znate, i ne pričam samo o Crvenoj zvezdi. Tako je kako je, ušli smo u niz utakmica i nismo se baš prilagodili na najbolji način. U fudbalu vam je tako, ako ne date gol, ne možete da pobedite. Tamo gde smo nekada imali lake golove, sada to ne uspevamo da ponovimo. Nisu igrači zaboravili da daju golove, radimo dosta na tome na treningu i samo treba da nastavimo da radimo i da verujemo i dođi će do poboljšanja – poručio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама