Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda remizirala sa Napretkom

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila prvi remi ovog proleća. Iako je vodila sve do 90. minuta, Zvezda nije uspela da osvoji sva tri boda.

540-zule-5436.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 10.351
Sudija: Majo Vujović
Strelci: Krstičić u 52′ za Crvenu zvezdu, a Eskić u 90′ za Napredak.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Račić, Krstičić, Milijaš, Milić, Radonjić, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Gobeljić, Jovičić, L. Ilić, Adžić, Joveljić.

Napredak: Nikola Petrović, Boranijašević, Nemanja Petrović, Veškovac, Simonović, Kostić, Eskić, Vulić, Ndiaje, Vukanović, Nikolić.
Rezerve: Janković, Rušević, Milisavljević, Markoski, Basrak, Zec, Ivanović.

U prvom delu igre nije bilo previše uzbuđenja. Iako je Crvena zvezda konstantno napadala, iako se igralo uglavnom na polovini Napretka, ponovo su izostale stopostotne prilike. Premda, u prvih nekoliko napada nije izgledalo da će biti tako jer je Zvezda žestoko otvorila utakmicu. Pešić je bio u trećem minutu u dobroj prilici, ali je na kraju bio izblokiran. Prvi talas Zvezdinih napada Napredak je izdržao, a naredni talasi iako učestalo, nisu bili toliko siloviti. Zvezda je pretila preko Nenada Milijaša koji je u dva navrata šutirao iz slobodngo udarca, odnosno Nenada Krstičićakoji je veoma snažno i precizno šutirao sa dvadesetak metara, ali se golman Petrović istakao paradom.

Najbolja šansa u prvom delu viđena je nakon asistencije Milijaša za Pešića koji je šutirao, ali je pogodio golmana koji je dobro skratio ugao.

Zvezda je još jednom uspela da u prvim minutima nastavka zatrese mrežu. Ovoga puta to je učinio Krstičić koji je još jednom pokazao da je u dobroj formi. Naš vezista je sačekao jednu odbijenu loptu, odlično šutirao po zemlji i kroz šumu nogu uspeo da pogodi donji desni ugao gola! Mogao je Krstičić na sličan način da još jednom zatrese mrežu nekoliko minuta kasnije, ali je šutirao za malo pored stative.

Zvezda je ponovo, nakon vođstva, zaigrala nešto sporije i kao da se čekalo da glavni arbitar odsvira kraj. Loša vest, prva, je povreda Vujadina Savića koji je morao da napusti igru. Umesto njega ušao je Frimpong, a priliku su još dobili i Adžić, odnosno Jovičić. Druga loša vest svakako je izjednačujući gol Napretka koji je „pao“ u 90. minutu! Provukli su se crveno-beli protifv Voždovca, uspeli su da izbegnu remi, ali ovoga puta nije bilo dovoljno vremena, niti snage za novo vođstvo, nakon što je Eskić odlično iskoristio dodavanje i sa pet metara sproveo loptu u mrežu. Napredak je i minut pre toga ozbiljno zapretio, ali kao da to nije bila dovoljna opomena.

Konačan rezultat glasi: 1:1. Crvena zvezda i dalje ima veliku prednost na tabeli, ali teže osvaja bodove nego jesenas. Slede dve utakmice protiv Mačve, obe u gostima, ali u različitim takmičnjima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама