Fudbal Fudbal/Omladinski pogon

Važan bod omladinaca protiv Brodarca

Izvor: FK Crvena zvezda

Ovog vikenda nastavljene su lige za mlađe kategorije, a naši omladinci i kadeti igrali su derbi utakmice sa odgovarajućim selekcijama Brodarca.

540-omladinci-54327.jpg

Omladinci Crvene zvezde uspeli su da izbore remi, nakon što je Brodarac vodio od 18. minuta utakmice. Oslabljeni neigranjem čak sedmorice standardnih fudbalera koji će ovog proleća igrati u Grafičaru, izabranici Milana Lešnjaka uspeli su da nadoknade gol zaostatka i osvoje veliki bod kojim zadržavaju prvo mesto na tabeli.

— Uspeli smo sa ovim mladim i potpuno renoviranim timom da u većem delu utakmice dominiramo na terenu. Naravno da se osetila razlika i nedostatak zbog igrača koji su otišli, ali ja se nadam će tako i ovi momci koji su danas startovali biti kroz par meseci bliži prvom timu i igrati seniorski fudbal — prvi su utisci našeg trenera Milana Lešnjaka.

Prioritet Omladinske škole je što veći broj fudbalera koji će zaigrati na Marakani, ali u sportu se nikada ne zanemaruje takmičarski značaj svake utakmice:

— Rekao sam da se nećemo predavati i da ćemo uvek dati svoj maksimum. Naš maksimum je toliki koliki ste danas videli, ali naravno treba izdržati u kontinuitetu na ovakvom nivou. Brodarac je aktuelni šampion, imaju iskustvo iz tih utakmica u Ligi šampiona i ja sam zadovoljan kako je to izgledalo protiv njih. Ima tu još stvari na kojima treba da radimo i na koje treba da se skrene pažnja igračima, ali u suštini moram biti zadovoljan — zaključuje Lešnjak.

Omladinci: Brodarac — Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Stadion: „Bombonjera“
Gledalaca: 500
Sudija: Jovan Šegrt
Strelci: Joković u 18′ za Brodarac, Savić u 77′ za Crvenu zvezdu.
Žuti kartoni: Panjak (Brodarac), Bosić (Crvena zvezda).

Brodarac: Dragićević, Mitrović, Golubović, Joković, Ivančević, Pejić, Panjak (od 77′ Petrović), Jovanović (od 68′ Jovanović), Babović (od 39′ Keča), Lukić, Kočić.

Crvena zvezda: Gordić, Janković, Daničić, I. Ilić, Eraković, Jokić, Santrač, Gavrić, Bosić (od 90′ Kostić), Savić (od82′ Bogdanović), Šikanjić (od 86′ Tanko).

Kadeti Crvene zvezde upisali su prvi poraz ove sezone, nakon 17 pobeda iz čak 17 utakmica. Nažalost, izabranici Nikole Puače nisu uspeli da izađu neporaženi iz derbi utakmice 18. kola. Prelomdni trenutak utakmice dogodio se u 32. minutu kada je desni bek Brodarca Milan Stanić uputio loptu u kazeni prostor Zvezde, gde je najbolje reagovao Marko Petrović, koji je udarcem preko glave, popularnim ’makazicama’ sproveo loptu u gornji desni ugao našeg golmana Luke Krstovića.

Kadeti: Brodarac — Crvena zvezda 1:0 (1:0)

Stadion: ’Bombonjera’
Gledalaca: 400
Sudija: Dejan Trifković
Strelac: Petrović u 32. minutu

Žuti Kartoni: Ilić, Marjanović i Petrović (Brodarac); Adžibaba, Velikić (Crvena zvezda)

Brodarac: Simić, Stanić, Živić, Svilar, Šarenac, Ilić (od 79’ Simić), Maksimović, Marjanović, Jovanović (od 92’ Bjelanović), Marković (od 90’ Gajić), Petrović (od 85’ Tomić)

Crvena zvezda: Krstović, Jankulov, Stajić (od 60’ Milisavljević), Ajdinović (od 80’ Kovač), Savić, Pupović (od 72’ Milikić), Velikić, Adžibaba, Kupusović, Jočić, Burmaz (od 72’ Puletić)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama