Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши Одбојкашице СДЦЗ

Zvezdine dve želje za dva pehara Kupa Srbije

Izvor: OK Crvena zvezda

U beogradskom hotelu “Kraun Plaza” održana je konferencija za novinare povodom finalnih utakmica Kupa Srbije u obe konkurencije, koje će se odigrati u subotu, 3. marta u Hali sportova u Lajkovcu.

Odbojkaški klub Crvena zvezda će imati predstavnika u oba finala. Na teren će prvo izaći muška seniorska ekipa (16 časova) koja će odmeriti snage sa Novim Pazarom, a nakon te utakmice biće odigrano i finale u ženskoj seniorskoj konkurenciji u kojem će Crvena zvezda igrati protiv domaćina finala ekipe Železničar.

Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri sve četiri ekipe: Ivana Lazarević i Svetlana Ilić iz Železničara iz Lajkovca, Nikolina Lukić i Aleksandar Vladisavljev iz Crvene zvezde, Marko Božović i Hamza Zatrić iz Novog Pazara, i Aleksandar Gmitrović i Dragan Kobiljski iz Crvene zvezde.

– Očekuje nas jako teška utakmica. Biće to pravi spektakl. Zadnje tri utakmice protiv Novog Pazara smo odigrali u pet setova i ti setovi su uglavnom igrani na razliku, tako je bilo i u polufinalu Kupa Srbije prošle godine. Meni je drago što podmlađena ekipa Crvene zvezde, uprkos malim poteškoćama u toku sezone, pokazuje da je kadra za velike stvari, za osvajanje trofeja. Biće to pravi spektakl u Lajkovcu i veoma nam je drago što smo deo istorije, što ćemo u ovom novom formatu po prvi put igrati. Ulogu favorita nema nijedna ekipa. To su dve potpuno podjednake ekipe koje su se zasluženo našle u finalu. Očekuje nas jedna veoma dobra utakmica i ovim putem bih pozvao sve ljubitelje odbojke da bar putem malih ekrana gledaju utakmicu. Veoma nam je drago što su sve karte rasprodate i mogu samo da obećam da ćemo pružiti svoj maksimum – izjavio je Aleksandar Gmitrović, kapiten muške seniorske ekipe Crvene zvezde.

Trener crveno-belih Dragan Kobiljski veruje da je ekipa sazrela i da može do pehara.

– Crvena zvezda se ove godine odlučila za koncept stvaranja mlade ekipe i u početku smo imali dosta problema, dok se ti mladi igrači nisu navikli jedni na druge, kao i na sistem koji već duže vreme traje u Crvenoj zvezdi. U zadnje vreme smo dostigli dobar nivo forme tako da ulazimo sa velikim optimizmom u finale. Izuzetno smo svesni koliko nas težak zadatak čeka na tom meču. Po mom mišljenju Novi Pazar je jedna kompletna ekipa koja odlično igra tokom cele godine, ukoliko izuzmemo poslednjih četiri kola u Superligi kada su imali kadrovskih problema. Ono što je kod njih bitno je to što znaju da igraju dobro kada treba. Na nama je da pokažemo da smo sazreli kao ekipa i da svoje želje pretvorimo u stvarnost – rekao je Kobiljski.

Ženska seniorska ekipa Crvene zvezde se posle četiri godine našla u finalu nacionalnog Kupa.

– Crvena zvezda je u ženskoj konkurenciji posle dužeg vremena došla u priliku da se bori za jedan od trofeja. Izuzetna nam je čast što smo ponovo u takvoj prilici. Naša ekipa zaslužuje da se nađe u vrhu srpske odbojke u ovoj sezoni, s obzirom da već tri godine, uz promene u igračkom kadru, radimo i stvaramo kako bi došli do prilike kakva nam se sada ukazala. Ne bih isticala nijednu ekipu kao favorita s obzirom da se igra samo jedna utakmica. Sve je otvoreno i mislim da će biti izuzetna predstava i lep ambijent, kakav i jeste uvek u Lajkovcu. Neka bolja ekipa pobedi – izjavila je Nikolina Lukić, kapiten Crvene zvezde.

Zvezdin strateg Aleksandar Vladisavljev veruje da će obe finalne utakmice biti pravi praznik odbojke.

– Pre najave samog susreta želeo bih da kažem svoja očekivanja da će finalne utakmice u subotu biti pravi praznik odbojke. Finale u novom formatu, gde se igra po jedna utakmica u muškoj i ženskoj konkurenciji, nešto što je novo. Ovo je zemlja koja ima evropske šampionke i odbojkaše koji su 3. u Evropi, da ne nabrajamo sve ostale rezultate naših selekcija, i upravo ovo i zaslužuje. U vidu popularizacije odbojke, jedno subotnje odbojkaško popodne na našoj nacionalnoj televiziji je jedna velika stvar i velika pobeda već na početku.

Što se tiče same utakmice, jako je teško davati bilo kakve prognoze u jednom meču gde su veliki pritisci, velika očekivanja, velike obaveze svih učesnika finala. Meč između domaćina Železničara i Crvene zvezde, koja uvek ima najveće prohteve i ambicije i najveće želje za velikim rezultatima, koliko god da su u prethodnih par godina izostajali, se ne dovodi u pitanje. Radi se o podjednako kvalitetnim ekipama koje su u vrhu naše odbojke i mislim da će to pre svega garantovati jedan dobar meč, kao i veliko zadovoljstvo publike koja bude pratila te utakmice. Odlučiće verovatno neke sitne stvari i neki sitni detalji, moža neke taktičke odluke… Videćemo kada se budu dodeljivali pehari ko je bio mirniji, ko je bio spremniji i mudriji, ali ne sumnjam da će naše dve ekipe, kao i obe muške ekipe, ostvaiti srce na terenu i da će pokazati sve što znaju i sve što mogu, a onda ćemo videti ko je bio bolji – rekao je Vladisavljev.

Na konferenciji je saopšteno da su sve karte rasprodate i da će Hala sportova u Lajkovcu biti ispunjena do poslednjeg mesta, a predstavljeni su i pobednički pehari, kreacije “Broks dizajn”.

Finale 53. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša između Novog Pazara i Crvene zvezde odigraće se od 16 časova, a finale 52. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica između Crvene zvezde i Železničara iz Lajkovca od 19 časova. Obe utakmice direktno će prenositi RTS 2.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама