Фудбал Фудбал/Вести

Lešnjak: Oslabljeni, ali odlučni

Izvor: FK Crvena zvezda

Trener omladinske selekcije Crvene zvezde Milan Lešnjak odradio je sa fudbalerima zimske pripreme i privodi kraju svoje zamisli pred početak prolećnog dela sezone u ligi za omladince.
 Prolećni deo sezone počeće 10. marta, a Crvenu zvezdu očekuje najteži izazov — gostovanje drugoplasiranom Brodarcu koji zaostaje četiri boda.

Trener Zvezdinih omladinaca ističe da se nada najboljem, ali da priotitet Omladinske škole jeste pre svega stvaranje igrača.

Jesenas smo igrali dobro i zasluženo osvojili jesenju titulu. Potrudićemo se da nastavimo u tom ritmu, ali treba reći da smo izgubili gro igrača koji su činili kostur ekipe, a koji će na proleće igrati seniorski fudbal u Grafičaru i bez njih će nam biti neuporedivo teže. Osnova ekipe sada su nam igrači 2000. godište. Pokušaćemo da odigramo što bolju polusezonu, ali biće teško. Imamo igrače koji jesenas nisu bili u prvom planu. Oni su talentovani, da nisu ne bi ni bili u Zvezdi. Sada će dobiti priliku u drugom delu da se dokažu, ali problem može da bude vreme, jer biće im potrebno vreme da se uklope. Videćemo i kakvog su mentalnog sklopa. Nadam se najboljem i potrudićemo se da budemo na nivou. Drago mi je da je deo igrača otišao u Grafičar, to pokazuje da smo dobro radili i da smo ispunili jedan od najvažnijih ciljeva, a to je stvaranje igrača za prvi tim — rekao je Lešnjak.

Desetodnevne pripreme su protekle u radnoj atmosferi, ali biće potrebno još vremena da se kockice slože.

Imali smo na pripremama mali fond igrača, samo njih 16. Deset dana su trajale pripreme i prvih sedam dana nas je vreme služilo i bilo je odlično. Poslednja tri dana nam je bio sneg tako da nismo mogli do kraja da sprovedemo baš sve što smo planirali. Momci su radili dosta dobro, igrali smo jednu utakmicu protiv Nastohemije, ekipe iz Bugarske, i bilo je 1:1. Učinićemo sve da pružimo dobre partije ovog proleća i da pre svega dodatno napredujemo kako ekipa, tako i individualno — zaključio je Milan Lešnjak

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама