Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:2)

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su iz Subotice doneli tri boda! Zahvaljujući golovima Milana Rodića, Zvezda je uspela da preokrene i savlada Spartak.

540-gol-2536.jpg

Stadion: „Gradski“ u Subotici
Gledalaca: 2.500
Sudija: Danilo Grujić
Strelci: Đuričin u 39′ za Spartak, Rodić u 42′ i 45′ za Crvenu zvezdu.

Spartak: Ostojić, Jočić, Kerkez, Tekijaški, Nikolić, Glavčić, Vukčević, Đuričin, Čečarić, Stojković, Dieng.
Rezerve: Jović, Lučić, Matijević, Dunđerski, Medina, Ćalasan, Petrov.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Milijaš, Krstičić, Srnić, Milić, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Hajdin, Račić, L. Ilić, Adžić, Ben.

Na izuzetno teškom i zaleđenom terenu fudbaleri Crvene zvezde i Spartaka pružili su prilično uzbudljivu i dinamičnu igru okupljenim gledaocima koji su i po minusu došli da uživaju u duelu dve ekipe iz samog vrha tabele Superlige.

Prvu i svakako najbolju priliku u prvom delu igre propustio je Aleksandar Pešić na samom početku utakmice. Igrao se 4. minut utakmice kada je upravo Pešić oboren sa leđa u kaznenom prostoru domaćina, i dobio priliku da Zvezdi donese ranu prednost. Međutim, Pešić je pogodio prečku!

Nije igrače Crvene zvezde poremetila ova propuštena prilika, nastavili su da napadaju i da se o gotovo svemu pitaju na terenu, ali nije iz te igre stvoreno mnogo prilika za gol. Pretio je Milijaš iz slobodnog udarca, pretio je Srnić glavom, ali golman Ostojić je bio na visni zadatka.

Odličnu priliku je u 33. minutu propustio Aleksadnar Pešić kada je ispred sebe imao samo golmana Ostojića, ali je čuvar mreže ponovo izašao kao pobednik; prethodno je Krstičić odlično asistirao ka našem napadaču.

Zvezda je promašivala, kao i u dva meča protiv CSKA iz Moskve, a Spartak je svoju prvu priliku iskoristio. Igrao se 39. minut, bio je to lep napada domaćina po našoj levoj strani, povratna lopta na peterac i odlična reakcija Đuričina koji je uspeo da savlada Borjana i postigne svoj prvi gol za Spartak.

Kao da je bilo potrebno da primi gol kako bi Crena zvezda zatresla mrežu. Samo tri minuta kasnije, Crvena zvezda je uspela da postigne gol! Nenad Milijaš je izveo slobodan udarac sa desne strane, gađao je oštro drugu stativu a tamo su bila dvojica naših fudbalera. Milan Rodić je glavom bez većih problema pogodio mrežu, važan momenat kada je tok utakmice u pitanju! Čekao se odlazak na odmor, Zvezda je napadala, stigla do kaznenog prostora, a nakon nekoliko vazdušnih duela lopta je stigla ponovo do Milana Rodića koji je šutirao sa 14 metara i pogodio! Dva gola Rodića za tri minuta!

Crvena zvezda je silotivo otvorila drugo poluvreme. Zvezda je stvorila nekoliko odličnih prilika, ali ponovo crveno-beli nisu uspevali da pronađu put lopti u mrežu. Beležimo nepreciznu asistenciju Pešića ka dobro pozicioniranom Srniću, šansu Milića nakon koje je lopta izbačena sa gol linije, kao i šansu Srnića kada lopta nije želela da uđe u gol. I Milijaš je „tukao“ sa ivice kaznenog prostora, ali za malo iznad prečke. Kao da su ovi promašaji dekoncentrisali naše fudbalere, jer Spartak je uzvratio stvorio dve veoma dobre prilike. U obema je glavni akter bio Nemanja Nikolić, napadač Spartaka koji nije uspeo da pogodi okvir gola iz izglednih situacija.

Ovo su bile i najbolje prilike u drugom delu igre. Trener Milojević je u nastavku šansu pružio RačićuBenu Adžiću, a Zvezda je utakmicu mirno privela kraju, uz još nekoliko ne toliko opasnih napada po gol Spartaka. Na kraju, osvojean su važna tri boda na teškom gostovanju, po teškom terenu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама