Фудбал Фудбал/Вести

Kosanović: Evropski nivo prenosimo u našu ligu

Izvor: FK Crvena zvezda

U dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA videlo se da su dve ekipe gotovo izjednačene na terenu. Tačni parametri najbolje oslikavaju izjednačenost timova u utakmicama, a ujedno predstavljaju podstrek za naše fudbalere da i u domaćem prvenstvu zadrže isti kvalitet igre.

Na terenu se u duelima pokazala ravnopravnost CSKA i naše ekipe u igri jer smo i mi i oni imali po 175 duela. U drugom poluvremenu smo imali čak 61 posto dobijenih duela, bili smo agresivniji, više smo rizikovali i upravo zato smo i napravili izgledne prilike za gol. U tom segment smo parirali ruskoj ekipi, koja je inače poznata po duel igri, sama njihova formacija sa tri cetarhalfa to i pokazuje. Takođe, podaci iz Moskve nam govore da je posed lopte na kraju meča bio 51% prema 49% na strani ruske ekipe. U prvom poluvremenu razlika je bila u korist našeg rivala, 55% prema 45%, dok smo u nastavku preokrenuli posed u svoju korist – rekao je pomoćnik šefa stručnog štaba Milan Kosanović.

U susretu sa evrospkim ekipama uočile su se stvari koje treba ispraviti u Superligi Srbije.

– Ruski igrači se mnogo češće i lakše odlučuju na udarac, nego naši i to je glavna boljka domaćeg fudbala. Naši fudbaleri često kada se nađu u zoni šuta razvodne napad tako što šalju loptu na stranu. Taj segment može da bude presudan, jer se pokazalo na utakmici sa moskovskom ekipom da je upravo jedan udarac rešio utakmicu. Mislim da smo mogli više puta da šutnemo na gol, a sve to ide od nekih navika koje stičemo kroz igranje SUperlige i koje bi trebalo da ispravimo u narednom periodu.

Naš stručni štab će kroz naredne mečeve koji očekuju ekipu Crvene zvezde dodatno unaprediti igru kako bi na krajusezone slavili duplu krunu, a potom i nastavili sa dobrim partijama u Evropi.

– U prvoj utakmici u Beogradu bili smo gotovo izjednačeni po broju pretrčanih kilometara. Naši igrači pretrčali su 115 kilometara, a protivnički 400 metara više. Ipak, mi smo bili mnogo bolji u sprintu u zonama koje su najbitnije za igru. Naš najveći nedostatak je upravo to što nemamo iskustvo igranja ovakvih utakmica pa dozvolimo sebi da nam opadne koncentracija u poslednjim trenucima poluvremena. Poradićemo na tome da agresivno privodimo kraju svaku utakmicu, jer će na to biti potrebno već na leto kada budemo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. To sve ide iz kontinuiteta učešća u evropskim takmičenjima, jer u domaćem prvenstvu čak i mali pad koncentracije može da prođe nekažnjeno, ali u Evropi ne – zaključio je Kosanović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама