Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezda savladala Mokru Goru

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Mokru Goru 33:28 (16:15) u 16.kolu Superlige u „Šumicama“ i zabeležili prvi prolećni trijumf.

Zvezda je nastupila bez povređenih Marka Milosavljevića i Aleksandra Babića, ali njihovi saigrači su uspeli da ispune cilj.

Zvezda je imala prvo vođstvo, do 10.minuta bilo je 7:4, zatim i 8:6, da bi serijom od četiri vezana gola gosti iz Zubinog potoka stigli do preokreta, (8:10). Uspeli su crveno-beli preko kontranapada i čvrstom odbranom da se vrate u meč i da povedu preko kapitena Dejana Babića i Mandića, a zatim golom Šotića odu na odmor sa 16:15.

U nastavku velika borba, Zvezda je imala prednost u većem delu, Mokra Gora je uspevala da se održi u meču i u ritmu gol za gol, a crveno-beli su pet minuta pre kraja uspeli da prelome meč u svoju korist. Ljubenović je odbranio sedmerac, Zvezda postigla tri brza gola za četiri gola prednosti, a Dejan Babić postiže gol za konačnih 33:28.

Nažalost, u samom finišu najefikasniji pojedinac susreta Vuković se teško povredio.

Mladen Šotić je najefikasniji sa 10 golova, Dejan Babić i Nenad Mandić su postigli po 6.

Već u sredu Zvezda dočekuje Šamot u „Šumicama“.

Crvena zvezda – Mokra Gora 33:28 (16:15)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 120. Sudije: Mošorinski (Zrenjanin) i Pandžić (Novi Sad). Sedmerci: Crvena zvezda 2 (2), Mokra Gora 5 (3). Isključenja: Crvena zvezda 12 minuta, Mokra Gora 4 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 10, Radisavljević, Horvat, Nikolić, Ivanović, Pešić 2, Ljubenović, Bugarinović 3, Pejčinović, Mandić 6 (1), D. Babić 6, Kljajić 4 (1), Zejak 1, Đurković 1. Trener: Nenad Peruničić

MOKRA GORA: Orlović, Milić 4, Tomić 2, Božović 1, L. Aleksić, Tomović, Nikolić 4, Milenković, Vuković 14 (3), D. Kasalović, A. Kasalović, N. Aleksić 2, Simović, Utvić 2, Stanković 1. Trener: Nedeljko Vučković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама