Фудбал Фудбал/Вести

Ben predstavljen na Marakani

Izvor: FK Crvena zvezda

Prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku Crvene zvezde je El Fardu Ben, koji je u petak uveče potpisao ugovor sa klubom.

540-benpredstavljanje-4326.jpg

U subotu, 13. januara, Ben je predstavljen u Medija centru Zvezdinog stadiona. O njemu je govorio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

— Zadovoljstvo mi je da prestavim prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Radi se o Benu, rođenom 1989. godine, bivšem igraču Olimpijakosa i reprezentativcu Kamarskih ostrva. Svestran je igrač, može da igra na više pozicija u napadu i verujem da ćemo sa njim dobiti i na disciplini kao i na efikasnosti. Potpisao je ugovor na dve i po godine, i ja mu želim sve najbolje u našem klubu — rekao je Mrkela.

Ben je odabrao dres sa brojem „31“.

— Zvezda je najveći srpski klub, i drago mi je i čast mi je da sam ovde kao član Zvezdine porodice. Odradio sam svoj deo posla u Grčkoj i sada okrećem novu stranicu u Srbiji. Ovo je za mene veliki uspeh i velika čast. Olimpijakos ima više novca od Zvezde, ali Zvezda ima bolju istoriju. U Grčkoj nisam mogao da pokažem sve svoje kvalitete jer je bilo i nekih stvari nevezanih za fudbal. Ne znam mnogo o srpskom fudbalu ali znam da je borbeno prvenstvo — rekao je Ben, i dodao da se najviše raduje prilici da igra i da se dokaže.

— Ja sam igrač i najbitnije mi je da igram fudbal. Trener je bio bitna figura i jedan od razloga mog dolaska. Mnogo je lakša adaptacija na novi klub kada poznajete trenera. Moj izbor je bila Zvezda jer mislim da ću imati prostora da igram,  a u Grčkoj nisam imao. Cilj mi je da svima dajem golove, pa i najvećim rivalima. Zavisi od trenera na koju će me poziciju staviti, moje je da ispunim sve zadatke — jasan je Ben.

Zvezdin sportski direktor je najavio da će biti još pojačanja, ali i odlazaka.

— Hajdin i Ben su prva pojačanja. Na kraju sezone sam dao obećanje da će Zvezda na proleće biti jača nego jesenas. Biće još pojačanja. Što se tiče Babića, radimo na tome da postane igrač Crvene zvezde. Ima dosta interesovanja za naše igrače, za sada je sve u fazi pregovora. Za neke igrače je vrlo blizu da se pregovori i ostvare, i verujem da će to dogoditi u drugoj polovini januara — rekao je Mrkela.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама