Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Stiglo je proleće!

Fudbaleri Crvene zvezde posle 25 godina dočekali su proleće u Evropi! Među 32 najbolja kluba Evropa Lige našla se i Crvena zvezda!

540-keln-4326.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 51.364
Sudija: Bobi Maden (Škotska)
Strelci: Srnić u 22′.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Jovičić, Kanga, Krstičić, Srnić, Boaći.
Rezerve: Supić, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić, Pešić.

Keln: Horn, Olkovski, Sorensen, J.K. Horn, Rauš, Leman, Jojić, Oskan, Klemens, Girasu, Osako.
Rezerve: Kesler, Klunter, Jakobs, Risa, Oahim.

Pogotkom u 22. minutu Slavoljub Srnić „posadio“ je ljubičice na najvećem srpskom stadionu. Momak rođen u Šapcu naplatio je sve fudbalsko poštenje koje ima prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu kao i odvažnost i odnos koji ima prema klubu i dresu koji nosi golom kojim je najtrofejniji srpski izborio proleće u Evropi. U prohladnoj decembarskoj noći osetio se dah prolećnog učešća Crvene zvezde u Ligi Evrope.

Izabranici Vladana Milojevića postali su prvi i za sada jedini klub koji je uspeo da od prvog kola kvalifikacija dođe do nokaut faze najmasovnijeg kontinenatalnog nadmetanja.

U utakmici koja nije bila preterano lepa za oko i u kojoj crveno-beli nisu prikazali najsjajniju partiju, odlučio je jedan potez, već pomenutog krilnog napadača kluba iz Ljutice Bogdana. Prethodno je Krstičić izbacio u prostor Rodića koji je kao brzi voz protutnjao pored čuvara i zavrnuo loptu na Srnića koji je preciznim udarcem šalje u donji levi ugao gola Kelna.

Sa druge strane, gosti iz Nemačke pokazali su da poseduju kvalitet, posebno u prvom poluvremenu kada su imali nekoliko ozbiljnih situacija pred golom Borjana. Srećom, čuvar mreže Crvene zvezde bio je maksimalno koncentrisan i uspeo je baš kao i u septembarskom meču u Kelnu da sačuva svoju mrežu.

Crveno-beli kao i na nekoliko prethodnih duela nisu mogli da računaju na brzonogog Nemanju Radonjića koji se još uvek nije oporavio od povrede. U drugih 45 minuta najtrofejniji srpski klub umirio je potpuno napade gostiju koji i pored inicijative nisu uspeli da vrate neizvesnost u utakmicu. Kako se susret bližio kraju tako je raslo samopouzdanje Donalda i ostatka tima koji su mirno priveli meč kraju. Mogao je Boaći da duplira prednost svog tima u nadoknadi vremena, međutim njegov udarac u situaciji jedan na jedan sa golmanom gostiju završio je pored stative. Treba istaći i učinak Branka Jovičića koji je odigrao kako samo on ume 60 minuta ovog duela. Zamenio ga je Aleksandar Pešić koji je takođe uneo živost u igru i na sebe navukao veliku pažnju defanzivaca nemačkog kluba.

Svaka dalja analiza u ovom momentu je suvišna. Ime Crvene zvezde naći će se u jednoj od kuglica na žrebu u Nionu u ponedeljak. Ko god da bude rival timu Vladana Milojevića neće smeti olako da na sebe preuzme ulogu favorita. Mladi stručnjak pokazao je da se predanim radom, profesionalizmom i disciplinu mogu ostvariti snovi. Pa i oni koji se sanjaju četvrt veka.

Do odlaska na više nego zasluženi odmor fudbalerima Crvene zvezde ostalo je da odigraju još dva susreta. Prvi naredni protivnik je Borac iz Čačka.

Proleće na moje rame sleće, đurđevak zeleni…

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама