Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Raduje nas Brankov povratak

Utakmicom osmine finala Kupa Srbije fudbaleri Crvene zvezde započeće novu seriju takmičarskih utakmica.

miloje123vest.JPG

U sredu, 15. novembra od 16 časova, Crvena zvezda će u Čačku pokušati da obezbedi plasman u četvrtfinale najmasovnijeg srpskog takmičenja.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević istakao je da je ekipa spremna za nove izazove.

— Posle kratkog odmora koji mislim da je svima prijao vraćamo se obavezama. Kup takmičenje je takmičenje u kojem imamo velike ambicije, kao i u svakom takmičenju. Igrali smo nedavno u Čačku protiv Borca. Bez obzira na poziciju na tabeli, mislim da Borac igra dobro, organizovano, i da samo zbog spleta raznih okolnosti zauzima poziciju gde su sada. Sa druge strane, mi smo dobro radili ovih nekoliko dana i posle konferencije imamo trening i krećemo na put. Nećemo moći da računamo na igrače koje imaju reprezentativne obaveze, a što se tiče povreda, nemamo problema. Posle treninga ću znati koje igrače ću povesti u Čačak — rekao je Milojević.

Domaćin na ovoj utakmici ekipa Borca suočava se sa problemima o kojima Zvezdin trener ne razmišlja.

— Ne obazirem se na njihove unutrašnje probleme, razmišljam samo o svojoj ekipi. Igrači kada izađu na teren, zaborave sve probleme. Momci koji igraju u Borcu su profesionalci, i siguran sam da će dati sve od sebe za boje svog kluba.

Zvezda neće moći da nastupi u najjačem sastavu, pre svega zbog odsustva reprezentativaca. Taj podatak nimalo ne plaši Zvezdinog stratega.

— Ja se nikada ne plašim. Imam poverenja u igrače i ponavljao sam često da ekipa koja izađe na teren jeste najbolji mogući tim. Svi momci zaslužuju da igraju i zbog toga sam često imao velike dileme oko sastava. Ne razmišljam o tome da nekog odmaram za subotu, to je često mač sa dve oštrice. Izaći će najbolji mogući tim. Igrači su pripremljeni fizički, sada su i psihički odmorniji, očekujem još da se vrate igrači koji su sa reprezentacijama i da sve protekne u najboljem redu i da budu spremni za subotu — rekao je Milojević.

U ekipu se vratio Branko Jovičić nakon dužeg odsustva zbog povrede.

— Za svakog trenera je najbitnije da su mu igrači zdravi, meni je to takođe prioritet. Drago mi je da se Branko vratio, polako se vraća i Rikardinjo, Milić se oporavio, tako da u ovom trenutku nemamo problema sa povredama. Imamo zgusnut raspored, svaki igrač će nam biti potreban jer biće dosta utakmica i samim tim rotacija. Vremenske prilike polako postaju neprilike, tereni će biti sve teži i zbog toga nam je svaki igrač bitan. Presrećni smo svi u klubu što se Branko vratio. On je veliki profesionalac, svestan je situacije, pokušao je na sve moguće načine da se što brže oporavi. Od njegove spremnosti i datih momenata utakmica zavisiće kada će zaigrati. Treba biti mudar, dolazi iz dugog procesa oporavka, sad polako mora da uđe u ritam. Nemam dilemu da će on to da uradi, ali ja sam neko ko je strpljiv i neću žuriti, ne želim da ugrozimo njegovo zdravlje. Ne mogu da predviđam ništa, ali verujem da čemo vrlo brzo znati kada će zaigrati — zaključio je Vladan Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама