Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

PET OD PET: Crvena zvezda deklasirala Kataro

Vaterpolisti Crvene zvezde upisali su petu pobedu u Regionalnoj A2 ligi.

Lider u ovom takmičenju zadržao je maksimalan učinak posle pet odigranih kola, pošto je večeras na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“ savladao crnogorski Kataro sa ubedljivih 13:5. Gosti su koliko-toliko parirali do sredine druge četvrtine, kada je bilo 5:4, a od tog trenutka Zvezda je zaigrala mnogo bolje i lako je stigla do novih bodova.

Poveli su crveno-beli 2:0 posle tri minuta igre, a oba puta precizan je bio Aleksandar Njegovan. Početkom drugog perioda, kapiten domaćih, Đorđe Tanasković, povisio je na 4:1, a Kataro je potom sa tri pogotka svog najboljeg strelca u ovom takmičenju, Nebojše Vuškovića, prišao na 5:4. Od tog trenutka, u bazenu je postojala samo jedna ekipa.

Ognjen Stojanović i Nebojša Toholj su do kraja prvog poluvremena tresli mrežu za vođstvo od 7:4, a u trećem delu meča Zvezda je napunila mrežu gostiju. Pred početak poslednje četvrtine sve je bilo rešeno, pošto je ekipa Dejana Savića vodila sa ubedljivih 13:5. U poslednjih osam minuta nije bilo golova, pa su crveno-beli zadržali maksimalan učinak, sa 15 bodova iz pet utakmica.

Najefikasniji kod domaćih bio je Stojanović sa tri pogotka, dok su Tankosić, Njegovan i Tanasković dodali po dva. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Vušković, sa tri gola.

Crvena zvezda – Kataro 13:5 (2:1, 5:3, 6:1, 0:0)

Bazen Milan Gale Muškatirović. Sudije: Anđelić i Kiš. Igrač više: Crvena zvezda 6 (2), Kataro 1 (0).

CRVENA ZVEZDA: Dobožanov, Tankosić 2, Radović 1, Bursać 1, Šuberić 1, Ilić, Njegovan 2, Toholj 1, Ljubenović, Tanasković 2, Stojanović 3, Asanović, Todorovski, Kovačević. Trener: Savić.

KATARO: Mandić, Vušković 3, Uskoković, Marković, Pržica, Vuksanović, Krivokapić, Vujović, Milaš 1, Đurović, Dončić 1, Jašović, Hercegovac, Đurićković. Trener: Vičević.

 

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама