Хокеј

Jovica Rus i Marko Juloski o IHL-u i utamicama protiv Olimpije

Puleni Jovice Rusa odigrali su de utakmice u sredu i četvrtak. Protivnik su bili vršnjci iz Olimpje A i Olimpije B. Prvu utakmicu naši mladi oklopnici su izgubili 0:9, dok su u drugoj slavili ubedljivo sa 12:4. Evo, kako trener Jovica Rus vidi situaciju oko takmičenja u IHL-u.

“Pre svega, da napomenem da je liga vrlo jaka, a oni (naša U12 selekcija) tu jesu najmlađi. IHL je dakle liga u kojoj nastupaju Hrvati i Slovenci, što znači da je mnogo takmičenja, sa dosta utakmica. Mi se trudimo i da što veći broj naših klinaca uopšte dobije priliku i da nastupa tokom prvenstva za tu ligu. Igramo standardno, sa tri – četiri postave, što znači petnaest – dvadeset igrača. Iskreno, ima tu mnogo da se radi. Ipak je ovo elitna liga tamičenja za pojmove hokeja u Srbiji, u donosu na hokej u Sloveniji. Oni su, recimo, ta prva grupa, dok smo mi druga, B divizija. Zadovoljan sam decom, momci se trude, dosta su motivisani. Naporno svakako jeste, ali uz neku veću satnicu leda, mi ćemo moći da budemo još konkurentniji u nekom narednom periodu.”

Evo kako je Marko Juloski vidio utakmicu u kojoj su njegovi puleni slavili protiv favorizovane Olimpije rezultatom 5:3.

“Olimpija je bila favorit na ovoj utakmici. U dosadašnjem delu prvenstva nisu izgubili ni jednu utakmicu, imali su skor od 9 pobeda bez poraza. Ovo je bila veoma bitna pobeda za nas jer smo pobedlili prvoplasirani tim IHL-a i tako im naneli prvi poraz. Odigrali smo 45 minuta odlično i disciplinovano, poveli smo 5:0, a nakon toga smo neshvatljivo stali sa igrom. Primili smo brza 3 gola i dali smo gostima nadu da mogu da se vrate u utakmicu. Na kraju, mislim da smo zasluženo pobededili i da smo osvojili bitne bodove. Nema mnogo vremena do sledeće utakmice. Spremamo se za utorak kada dolazi Zagreb. Očekujem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pobedimo.”

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама