Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Dragoceno iskustvo za nas

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević dan pred utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige Evrope, a neposredno pred trening na stadionu “Emirati”, govorio je pred novinarima o predstojećoj utakmici.

NIK_9667.JPG

Zvezdin trener je još jednom istakao koliko je za Zvezdu velika stvar što može da igra na stadionu kao što su Emirati.

– Meni je jako bitno to što smo stekli, a još ćemo dobiti, veliko iskustvo. Ovakve utakmice su nam potrebne, i kamo sreće da ih imamo svake nedelje, jer na njima se postaje igrač. Ova generacija je uspela da dovede Zvezdu na ovaj velelepni stadion, Arsenal je jedna od najboljih svetskih ekipa. Daćemo sve od sebe, fudbal je to, a meni je bitno da moji momci veruju u sebe. A mislim da veruju, to su dobri momci i dobri fudbaleri. Imamo obavezu, igramo za Crvenu zvezdu koja nema ništa manju istoriju od Arsenala, i nadam se da je ovo samo usputna stanica za vraćanje Zvezde tamo gde pripada – započeo je Milojević, i dodao da se ne opterećuje time koje igrače će Arsen Venger izvesti na teren.

– Arsenal ima veliki fond igrača i svi ti igrači zaslužuju da igraju. Arsen Venger najbolje to zna i ne bi bilo primereno da ja to komentarišem. Oni igraju mnogo takmičenja i pokazali su da imaju jako veliki roster. Poznato je koliko mladih igrača je Venger izbacio, a svakom mladom igraču je važno da oseti teren, i na ovakvim utakmicama oni rastu. To su pokazali i u Beogradu. Mi se spremamo za ovu utakmicu maksimalno ozbiljno, ne opterećujemo se ko će biti u startnoj postavi – rekao je Milojević.

U prvoj utakmici Crvena zvezda je bila ravnopravan rival, sve do poslednjih nekoliko minuta kada je imala igrača manje. Utakmica u Beogradu ekipi mnogo znači na polju iskustva.

– Arsenal gaji stil igre koji uvek igra, i tu se ništa ne menja. Mislim da smo naučili dosta toga iz prve utakmice. Sa igračima pričam i individualno, razgovaramo o mnogim tehničko-taktičkim elementima. Od igrača Arsenala može dosta toga da se nauči, kao i na svakoj utakmici. Iskustvo koje sada stičemo je neprocenjivo. U Beogradu su bila velika očekivanja, takvi smo, bez obzira na to ko dolazi, uvek se prisećamo velikih rivala koji su pali na Marakani. Taj ambijent je meni bio najveći utisak, kako će moji igrači sa time da se nose. Nismo od samog početka bili dobri, kao da smo i mi bili impresionirani, ali to su utakmice na kojima rastemo. Nemojte da zaboravite, nama nijedan igrač od startera nije igrao Ligu Evrope, a igramo protiv ekipe koja zaslužuje da igra Ligu Šampiona.

Dobra vest je da Milojević može da računa na gotovo sve igrače.

– Nemamo većih problema. Vratio nam se Milić, doduše planiran je bio da igra u Zemunu, ali situacija nam to nije dozvolila. Odlučili smo da ne igra, ali i on je spreman. Vujadin je dobro, takođe. Milijaš nije došao, dobio je bebu i zbog toga je ostao u Beogradu. Rodić je suspendovan, a svi ostali igrači su spremni. Stalno imam nedoumice oko startne postave. Imam određeni plan, ali imamo i još vremena do utakmice, videćemo. Otprilike imam ideje.Mislim da moji igrači imaju kapacitet da budu bolji nego što su sada, ali osnovni preduslov je da veruju u sebe. Kao igrač sam imao priliku da igram protiv Arsenala i znam kakav je osećaj, želim da i naši fudbaleri to osete na pravi način – rekao je Milojević.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама