Хокеј

Jakovljević o Bledu, Red timu i Kontinental Kupu

Nakon jučerašnje pobede nad ekipom zagrebačke Mladosti (IHL) razgovarali smo sa potpredsednikom i generalnim direktorom Crvene zvezde, gospodinom Aleksandrom Jakovljevićem, o situaciji oko neodigrane utakmice protiv Bleda u Beogradu, stvaranja Red tima i druge runde Kontinental Kupa. Evo šta je tom prilikom rekao za naš portal.
 
G, Jakovljević, Bled ponovo ne dolazi u Beograd sa svojim selekcijama, a to donekle predstavlja veliki problem seniorskoj ekipi koja nema dovoljno utakmica u nogama. Recite nam prvo kako ćete se odnositi prema ovakvoj situaciji?
“Sa Bledom smo zapali u mali ćorsokak jer smo prvo mi morali da pomeramo utakmice IHL zbog Kontinental Kupa, a kasnije oni nisu imali kompletnu ekipu, dok sada upravo radimo na tome da dođu na gostovanje sa još jednom mlađom selekcijom pa da zaokružimo tu priču. Juče smo odradili prvo domaćinstvo u IHL, ugostili smo zagrebačku Mladost, a već u sredu putujemo mi u Zagreb. Ponedeljak i utorak je rezervisan za dolazak U16 i U18 ekipa Jesenica, tako da krećemo polako punom parom.”
Trenutno stvarate Red Team koji bi trebao da se takmiči u domaćoj ligi. Od kojih igrača bi Red team trebao da bude sastavljen i da li će do početka prvenstva i za vreme istog imati još neka takmičenja? Da li će biti sparing partner seniorskoj ekipi kada to bude potrebno?
“Red team je razvojni klub pod patronatom Crvene zvezde. Ima svoje takmičarske selekcije u mlađim kategorijama, već godinama, i jedanput smo probali sa učešćem u seniorskoj ligi Srbije. Tada, na žalost, nismo imali dovoljno igrača za popunu. To je vrlo slična priča kao što postoji u košarci (FMP i Crvena zvezda). Sada imamo dosta juniora i još nekoliko reprezentativnih igrača Crvene zvezde (U20) koji bez problema mogu da se uključe u seniorsko prvenstvo, a za koje objektivno još uvek nema mesta u prvom timu Crvene zvezde. Prvu utakmicu domaćeg prvenstva upravo igramo protiv Red team-a i to je nadovezivanje i odgovor na drugi deo vašeg pitanja.”
Kako teku pripreme za drugu rundu Kontinental Kupa i šta očekujete od tih utakmica, pošto su tu dosta kvalitetnije ekipe nego li u prvom krugu?
“Malo ko je očekivao da ćemo pobediti u prvoj rundi Kontinental Kupa i to bez poraza! Koliko je meni poznato, niko to od srpskih klubova nije uspeo pre nas, cak ni siloviti Partizan u svojim najboljim danima duplog osvajanja SLO hokej lige. Desilo se šta se desilo, mi bismo bili zadovoljni i da je bilo drugacije jer su ekipe koje su došle u Beograd bile vrlo spremne i sa pregršt stranaca, najviše Rusa.
U drugom krugu, u Rumuniji, ćemo se susresti sa jako ozbiljnim profesionalnim evropskim ekipama koje igraju mnogo ozbiljnije lige od naše. Miškolc je mađarski šampion MOL lige, Korona Brašov je rumunski šampion koji takođe nastupa u MOL ligi, dok za španski Txuri iz San Sebastijana mogu da kažen da je najbolji i najozbiljniji španski klub koji jako puno ulaže u hokej. Našu šansu objektivno vidim upravo protiv njih, jer je to otprilike neki naš trenutni nivo. U svakom slučaju, vodićemo računa da odemo što spremniji. Da li će biti nekih izmena u timu, ne znam, to je na našem stručnom štabu.”
Da li će se Zvezda za drugu rundu Kontinental Kupa dodatno pojačavati?
“Nemamo pravo da se pojačavamo jer smo prijavili team roster za Kontinental Kup još u avgustu mesecu i tu ne može biti promena. Moguće su neke rotacije i izmene, ali samo u okviru već prijavljenog rostera za Kontinental Kup.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама